DKV lansează Green Mission

DKV lansează Green Mission. Climate-positive până în 2023, reducerea cu 30% a emisiilor de CO2 pentru 250.000 de parteneri și un portofoliu de produse și servicii mai sustenabile.

Iată precizările, transmise ZIUA CARGO:

UE își propune să fie neutră din punct de vedere climatic până în 2050 – o economie cu zero emisii de CO2. Acest obiectiv se află în centrul Acordului verde european (European Green Deal) și este în conformitate cu angajamentul UE față de măsurile globale de protecție a climei în temeiul Acordului de la Paris privind clima (Paris Climate Agreement). Furnizorul de servicii de mobilitate DKV susține acest angajament.

Până în 2023, își propune să devină o companie pozitivă din punct de vedere climatic, în vederea propriei sale amprente climatice și să își sprijine cei 250.000 de parteneri contractuali în reducerea emisiilor CO2 provenite din transporturi cu 30% până în 2030. De ceva timp, DKV investește în portofoliul său de combustibili alternativi și produse digitale pentru a realiza acest obiectiv.

„Suntem convinși că obiectivele climatice ambițioase ale UE pot fi atinse numai dacă toți participanții la lanțul valoric aduc o contribuție pozitivă la acest lucru – în industria mobilității, aceasta nu ar trebui să fie doar treaba companiilor petroliere, a OEM-urilor și a consumatorilor – și, tocmai de aceea, ca furnizor de servicii, devenim și noi activi”, spune Marc Erkens, Head of Sustainability, New Mobility & Public Affairs la DKV. Generând aproximativ un sfert din emisiile globale de CO2, sectorul transporturilor oferă un potențial enorm în acest sens. Pentru a valorifica acest potențial, furnizorul de servicii de mobilitate dorește să le ofere clienților și partenerilor instrumentele adecvate. De ceva timp, DKV investește puternic în portofoliul său de combustibili alternativi. Printre cele 5.000 de stații pe care compania din Ratingen le adaugă rețelei în fiecare an, există o orientare clară spre așa-numitele stații cu soluții multiple, care oferă alternative precum GPL, GNL, GNC, hidrogen și puncte de încărcare pentru vehicule electrice, pe lângă combustibilii convenționali diesel și benzină. „Ne străduim să construim cea mai mare rețea de încărcare independentă din întreaga Europă. În prezent, suntem la 130.000 de puncte de încărcare în toată Europa și creștem foarte repede. De asemenea, oferim cea mai mare rețea de aprovizionare din Europa în acest moment pentru GNL, cu 150 de stații”, spune Marco van Kalleveen, CEO DKV. „Vrem să fim pregătiți astăzi pentru nevoile de aprovizionare pe care clienții noștri le vor avea mâine.” Pe lângă combustibilii alternativi, DKV oferă și produse digitale, cum ar fi sistemul telematic DKV LIVE, astfel încât transportatorii să poată reduce emisiile de CO2 ale flotelor lor printr-o conducere mai eficientă și un management optimizat al alimentării cu combustibil. Progresul DKV în ceea ce privește protecția climei este publicat continuu în raportul anual de responsabilitate corporativă.

DKV Euro Service 

De peste 85 de ani, DKV Euro Service este unul dintre furnizorii de servicii de mobilitate de top pentru industria logisticii și a transporturilor. DKV oferă la nivel european un portofoliu extins pentru optimizarea și controlul flotelor comerciale, de la aprovizionarea fără numerar la cele peste 180.000 puncte de acceptanță (inclusiv 60.000 de stații de carburanți și 100.000 de puncte de încărcare) pe diferite piețe și până la decontarea taxei de drum și returnarea taxei pe valoare adăugată. DKV Euro Service face parte din DKV MOBILITY SERVICES Group cu peste 1.200 de angajați. În anul 2019, grupul a realizat un volum de tranzacții de peste 9,9 miliarde de euro și și-a desfășurat activitatea în 45 țări. Actualmente, peste 230.000 de clienți utilizează 4,2 milioane DKV CARD-uri și dispozitive on-board. În anul 2020, DKV CARD a fost desemnat pentru a 16-a oară consecutiv drept cea mai bună marcă la categoria carduri de alimentare și de service.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.