DKV-Raport de sustenabilitate 2021

DKV Mobility, furnizor european de top B2B pentru plăți și soluții de transport, a publicat Raportul de Sustenabilitate 2021, care evidențiază progresul companiei în ceea ce privește angajamentul său de sustenabilitate, precum și strategia sa ESG, care include zece ținte de impact pentru 2025. 

Precizătile transmise ZIUA CARGO:

În 2021, DKV Mobility și-a redus emisiile de gaze cu efect de seră (GES) cu 43% față de anul de bază 2019. Aproape și-a dublat rețeaua de puncte de încărcare pentru vehicule electrice în doar un an și și-a extins și mai mult rețeaua de acceptare pentru stațiile de alimentare cu combustibil alternativ din Europa. În plus, DKV Mobility și-a dezvoltat strategia ESG mai mult și a făcut progrese semnificative, în special în promovarea diversității de gen, precum și în ambițiile sale de cetățenie corporativă. Durabilitatea și performanța ESG a DKV Mobility au fost recunoscute, EcoVadis și Sustainalytics evaluând organizația foarte bine. 

„2021 a fost un an extraordinar, deoarece am experimentat o creștere rapidă a afacerii, reducând în același timp emisiile de gaze cu efect de seară (GES)”, spune Marco van Kalleveen, CEO DKV Mobility. „Unul dintre obiectivele noastre cheie rămâne să acționăm ca un facilitator al tranziției energetice, ajutând clienții noștri să treacă la surse alternative de energie prin produsele și serviciile noastre”. 

Trecerea către mobilitatea și transportul ecologice 

La un an de la angajamentul DKV Mobility față de a deveni pozitiv din punct de vedere ecologic în ceea ce privește propriile operațiuni până în 2023, compania are un început promițător. Comparativ cu 2019, emisiile de GES au fost reduse cu 43% până la sfârșitul anului 2021. În plus, au fost atinse repere importante în angajamentul DKV Mobility de a ajuta la reducerea intensității carbonului flotelor clienților săi cu 30% până în 2030: de exemplu, rețeaua de aprovizionare a companiei cu peste 67.000 de stații de carburanți în 2021 includeau deja ~ 20.000 de stații pentru combustibili alternativi, cum ar fi GNL, GNC, HVO sau hidrogen. Cu ~240.000 de puncte de încărcare EV până la sfârșitul anului 2021 (în prezent ~285.000 de puncte de încărcare EV), compania oferă, de asemenea, acces la una dintre cele mai mari rețele de încărcare pentru vehicule electrice din Europa.

Strategia ESG recunoscută de agențiile de rating 

Pe lângă atingerea țintelor ambițioase în materie de climă, DKV Mobility își propune să aducă o contribuție importantă la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), pentru care a definit zece ținte de impact ESG pentru 2025. De exemplu, grupul s-a angajat să crească la 35% ponderea femeilor în roluri de conducere până în 2025, în timp ce a atins deja paritatea de gen în întreaga organizație. Pentru performanța sa de sustenabilitate, DKV Mobility a primit o medalie de aur în 2021 din partea EcoVadis, o agenție de rating de sustenabilitate bine-cunoscută, independentă. Acest rating plasează DKV Mobility în primele 3% dintre companiile din categoria „alte activități de servicii de asistență pentru afaceri” și în primele 6% dintre cele peste 90.000 de companii evaluate de furnizorul global de rating de sustenabilitate începând cu decembrie 2021. 

La începutul anului 2022, DKV Mobility a primit, de asemenea, un rating ESG puternic emis de Sustainalytics. Cu un scor de 10,5 (risc scăzut), DKV Mobility se află printre primele 2% dintre cele aproape 15.000 de companii evaluate la nivel mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.