Dosarul cu accidentul lui Bode, preluat de Parchetul Militar (VIDEO)

UPDATE: Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a dispus, în 3 septembrie, preluarea la Parchetul General – Secția Parchetelor Militare a dosarului penal deschis în urma accidentului provocat de mașina SPP în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode.
 

Decizia a fost luată la câteva ore după ce dosarul fusese preluat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, de la procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Motivul: şoferul este angajat al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP).

Autovehiculul în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicat într-un accident rutier, în 30 august, pe DN7, în zona localităţii Drăganul, din judeţul Argeş.

Însă abia a doua zi, la presiunea mass-media, Ministerul Transporturilor a emis un scurt comunicat: „În cursul zilei de ieri, 30 august 2020, pe drumul de întoarcere de la Zalău la Bucureşti, autovehiculul în care se afla ministrul Lucian Bode a fost implicat pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş, într-un eveniment rutier. Menţionăm că ministrul Lucian Bode nu se afla la volanul maşinii, acesta fiind pasager. În urma acestui eveniment, ministrul Lucian Bode nu a necesitat îngrijiri medicale, iar celelalte persoane implicate în evenimentul rutier nu au necesitat internare”. 

Din primele cercetări, autoturismul în care se afla ministrul a intrat pe contrasens şi a lovit un alt vehicul care circula regulamentar.

Între timp, au fost difuzate imagini filmate de un motociclist aflat în trafic. Potrivit acestora, maşina în care se afla Lucian Bode, având semnalele acustice şi luminoase pornite, a intrat pe contrasens şi a depăşit în repetate rânduri o coloană de maşini, deşi avea interzis, fiind linie continuă. La scurt timp, maşina s-a ciocnit cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus şi s-a oprit într-un gard.

Dosarul penal a fost deschis pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Însă cercetările ar putea fi extinse, deoarece SPP nu a raportat Parchetului Militar acest accident, așa cum prevede legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.