Doua autostrazi noi: Bucuresti-Brasov si Brasov-Cluj-Bors

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, doua proiecte de infrastructura importante, care vor asigura legatura directa a Romaniei cu centrul si vestul Europei: Autostrada Brasov-Cluj-Bors si Autostrada Bucuresti-Brasov.

 

Prima se refera la darea in administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a unei suprafete de teren de aproximativ 10.145 de metri patrati, necesara pentru realizarea executiei Autostrazii Brasov-Cluj-Bors, sector 2 Targu Mures – Cluj, sectiunea 2B Campia Turzii – Cluj Vest. “Prin transmiterea terenului necesar se permite, astfel, Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, inceperea lucrarilor la sectiunea de Autostrada respectiva, in regim de urgenta”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. Suprafata de teren care face obiectul transferului nu este vizata de contracte de concesiune, cereri de retrocedare/restituire sau litigii aflate pe rolul instantelor judecatoresti.

Al doilea proiect aprobat se refera la suplimentarea cu aproximativ 53,5 milioane de lei fondurile alocate despagubirilor pentru exproprierile facute pe amplasamentul proiectului de constructie al Autostrazii Bucuresti-Brasov, tronsonul Bucuresti – Ploiesti. “Initial, anul trecut, printr-o Hotarare de Guvern, a fost alocata pentru plata despagubirilor imobilelor expropriate suma de 61,5 milioane de lei. Insa aceste fonduri necesita suplimentari, ca urmare a concluziilor rapoartelor de evaluare intocmite ulterior de evaluatori autorizati, ce arata ca, pentru amplasamentul acestei lucrari de investitii, trebuie expropriate inca 967 de imobile”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.