Doua miliarde de euro pentru refacerea a 10.000 de km de drumuri judetene

Guvernul a aprobat Programul pentru reabilitarea si modernizarea a 10.000 km de drumuri de interes judetean si drumuri de interes local, in perioada 2010 – 2013, pentru care pune la bataie 2 miliarde de euro.

\’\’Programul este estimat la 2 miliarde de euro din bugetul de stat, dar si din alte surse, bugete locale, credite pe parcursul derularii lui. In 2010, lucram la stabilirea sumei necesare, incercam sa gasim solutiile pentru a disponibiliza bani in minister. Iar suma disponibila dupa plata creditelor de angajament o vom realoca programului\”, a anuntat Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

De asemenea, oficialul MDRT a adaugat ca, pentru finantarea programului, vor fi alocate sume economisite prin reducerea cheltuielilor. \”Banii vor fi luati si din economiile facute de minister, respectiv reducerea cu 37% a cheltuielilor pentru bunuri si servicii, a personalului cu aproape 20% si suspendarea unor programe de investitii pe care nu le-am considerat extrem de utile, precum cele de la CNI\”, a precizat Udrea.

Ministrul Dezvoltarii a mai spus ca \”in acest an ne-am propus sa construim 500 de kilometri de drum\”.

Programul se va derula prin Directia de Investitii din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, iar propunerile de proiecte pot veni din partea autoritatilor publice locale – consilii judetene sau locale – dar vor putea fi initiate si de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, care deruleaza strategia de dezvoltare la nivel national.

\”Vor avea prioritate drumurile cu relevanta economica sau sociala, precum: drumurile judetene care sunt cai de comunicare cu drumurile nationale sau cu autostrazile, drumurile care leaga localitati importante sau duc catre obiective economice relevante, catre zone industriale sau catre obiective turistice\”, a mai spus Elena Udrea.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.