Două tramvaie pictate cu graffiti circulă prin București

tramvai-graffitiDouă tramvaie pictate cu graffiti circulă începând de luni, 26 decembrie, în București, în cadrul unui proiect cultural lasat de RATB și Primăria Capitalei, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Cele două garnituri de tramvai vor putea fi văzute pe lina 1 iar PMB și Regia Autonomă de Transport București le consideră o adevărată “expoziție murală” în trafic.

Iată precizările RATB:

“Întreg proiectul „CoolTOURal  București” urmărește, pe de o parte, încurajarea și atragerea locuitorilor Capitalei, dar și a turiștilor către utilizarea mijloacelor de transport în comun, lucru ce ar ajuta la fluidizarea traficului în București, iar pe de altă parte, urmărește descurajarea vandalizării monumentelor de for public, a mijloacelor de transport în comun și diminuarea fenomenului ilegal de graffiti.

În marile capitale culturale europene, „graffiti” nu mai reprezintă doar vandalizarea spațiului public, ci este mijlocul prin care tinerii, artiștii și absolvenții facultăților de arte frumoase își exprimă creativitatea.

Administrația locală din aceste orașe s-a implicat în realizarea unor proiecte care integrează arta stradală în peisajul cultural al orașului (festivaluri, zone special amenajate pentru graffiti).

Proiectul „CoolTOURal  București” îmbină armonios originalul imagisticii sculpturale a Bucureștiului cu modernul, arta stradală, prin atragerea și implicarea tinerilor într-un proiect cultural prin care aceștia să își poată exprima viziunea asupra monumentelor de for public, a unei părți din istoria tramvaiului bucureștean și a principalelor obiective cultural-turistice din București”.

sursă foto: News.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.