Două zile de ploi torențiale

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, două avertizări Cod Portocaliu și Galben de ploi torențiale, valabile pentru jumătate din țară, până miercuri seară.

Și în celelalte regiuni vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și, izolat, grindină se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă.

Vremea se va menţine în general instabilă până la sfârşitul săptămânii.

Cod Protocaliu: 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00

ocal în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină.

Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp.

Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80…90 km/h.

Cod Galben: 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00 

În Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei,  instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…90 l/mp.                                                                         

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h şi vor fi vijelii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.