Doua zile negre pe sosele: 24 de accidente luni si 27 marti

 

Luni si marti au fost zile nefaste pe sosele, cu 24, respectiv 27 de accidente grave de circulatie, soldate in total cu 7 morti si 52 de raniti grav.

In evenimentele rutiere produse luni, 5 iulie, au murit 5 oameni – in judetele Arges, Bacau, Braila si Teleorman (2) -, fiind raniti grav alti 24. Principalele cauze au fost neadaptarea vitezei, traversarea neregulamentara si oboseala la volan. La capitolul vinovatie s-au inscris 18 conducatori auto, 2 carutasi, un biciclist si un scuterist.

Marti au avut ghinion 27 de conducatori auto, 4 pietoni si un carutas, toti fiind implicati in accidente de circulatie soldate cu 2 morti si 28 de raniti grav. Vinovati de producerea accidentelor rutiere din data de 6 iulie au fost 22 conducatori auto, 4 pietoni si carutasul. Din nefericire, doua persone si-au pierdut viata in evenimentele produse in judetele Cluj si Suceava.

Potrivit Centrului Operational din IGPR, principalele cauze generatoare ale acestor accidente au fost viteza neadaptata, conducerea imprudenta si depasirea neregulamentara.

Miercuri, un alt accident a avut loc, pe DN2 (E85), la iesirea din localitatea Lilieci catre Sindrilita, in judetul Ialomita, insa, din fericire, nu s-a soldat cu decese. Trei masini au fost implicate in evenimentul rutier produs in jurul orei 14:30 si in urma caruia au fost ranite 7 persoane. Traficul rutier a fost blocat pe un singur fir in zona accidentului, timp de mai multe ore.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.