Dragoș Anastasiu cumpără cel mai mare camping din Deltă

Cu activități în turism, management hotelier și servicii de rent-a-car, Grupul Eurolines România, condus de omul de afaceri Dragoș Anastasiu, preia campingul Green Dolphin din Delta Dunării, întregindu-și astfel proprietatea pe care o deține în satul Sfântu Gheorghe, respectiv complexul Green Village.

Clasificat la 3*, Green Dolphin se întinde pe 20.000 mp, dispune de 55 de căsuțe (bungalouri) din lemn și de un spațiu pentru un număr maxim de 500 de corturi. Este, totodată, cel mai mare camping din România cu cinema în aer liber și locul care găzduiește anual Festivalul Internațional de Film Independent „Anonimul”. 

Grupul Eurolines operează campingul Green Dolphin încă din 2015, anul în care compania s-a extins în domeniul hotelier prin achiziția Green Village Resort 4*.

Preluarea în proprietate a campingului aflat vis-à-vis de complexul Green Village era pasul firesc după cei șase ani în care ne-am ocupat de managementul hotelier al Green Dolphin. Practic, nu facem altceva decât să ne continuăm planurile de dezvoltare și de investiții. Vom moderniza campingul cu scopul de a le oferi tuturor oaspeților care aleg cazarea la cort sau în bungalouri condiții și servicii de calitate, precum și facilități diverse”, afirmă Dragoș Anastasiu, proprietarul Grupului Eurolines România. 

Eurolines preia Green Dolphin de la primul proprietar al resortului din Sfântu Gheorghe și cel care a creat de la zero Festival de Film Independent „Anonimul”. Întregul concept al resortului Green Village și al campingului Green Dolphin a fost gândit și construit în jurul acestui eveniment cinematografic, care se desfășoară în fiecare an, în luna august, timp de o săptămână, începând din anul 2003. Filmele pot fi vizionate atât în aer liber, la Green Dolphin, cât și în cele trei săli de cinema aflate alături, în Green Village Resort.

Anterior pandemiei de coronavirus, în condiții normale de funcționare, până la 500 de persoane puteau fi cazate simultan la Green Dolphin. Însă, în 2020, a trebuit să luăm măsuri sanitare speciale, între care reducerea capacității de cazare la 300 de persoane, planul urmând să fie pus în aplicare și în acest sezon. În contextul pandemiei, cei care aleg cazarea în camping se pot bucura din start de distanțare fizică datorită spațiilor generoase în aer liber pe care le oferă Green Dolphin”, subliniază Dragoș Anastasiu. 

Turiștii se vor putea caza la Green Dolphin, începând din luna mai, când debutează sezonul 2021, și până la finalul lunii septembrie. În 2020, în jur de 3.000 de persoane au petrecut un sejur aici.

Costul unei nopți de cazare într-o căsuță în extrasezon pleacă de la 12 euro și ajunge până la 38 euro în timpul Festivalului de Film “Anonimul”. Amplasarea unui cort de 1-3 persoane in luna august costă 10 euro pe noapte în extrasezon, iar unul de 4-6 persoane ajunge la 16 euro în aceeasi perioada. Oaspeții au acces la grupuri sanitare, dușuri interior/exterior, intrare privată.

De-a lungul timpului, Green Dolphin Camping a fost locul de întâlnire al iubitorilor de film, precum și șansa de a întâlni cineaști celebri ca Wong Kar-wai, Istvan Szabo, Tudor Giurgiu, Dan Chișu și mulți alții, invitați în cadrul Festivalului Anonimul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.