DRCPIV: Permisele auto care expiră sunt valabile în starea de urgență

Permisele de conducere, autorizațiile de circulație provizorie, precum și dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și permiselor auto care vor expira în perioada stării de urgență vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul româniei, până la încetarea stării de urgență.

Potrivit decretului semnat de președintele Klaus Iohannis în 16 martie, starea de urgență din cauza epidemiei de coronavirus (COVID-19) a fost instituită pentru 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire.

Cererile de preschimbare a documentelor amintite pot fi depuse în termend e 90 de zile de la data încetării stării de urgență, conf0rm dispozițiilor art. 12, alin. (1) din Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.202o.

Aceleași reglementări se vor aplica și documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare / examinare / preschimbare permis de conducere (ex. certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată – fișa medicală, dosar de școlarizare etc.) care vor expira pe perioada stării de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.