Drulă: Nu mai accept documentații de proiectare făcute prost

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a declarat, pe 13 ianuarie, la o întâlnire organizată de CNAIR cu proiectanții care lucrează pe obiectivele de infrastructură rutieră, că nu mai acceptă documentații făcute prost, doar pe principiul “lasă că merge și așa”

Cătălin Drulă a subliniat că „e bine să avem mai multă onestitate în această relație, din partea ambilor parteneri: stat și privat. Nu cred că trebuie să ne comportăm niciunii dintre noi ca stăpânii celorlalți”, se arată într-un comunicat transmis ZIUA CARGO. 

„Le-am cerut determinare și profesionalism pentru că munca lor este o etapă foarte importantă în cadrul unui proiect de infrastructură și de ea depinde derularea întregului obiectiv. Avem mulți  specialiști buni în acest domeniu, iar pregătirea lor trebuie valorificată prin proiectele de infrastructură pe care le vom dezvolta  în următorii ani”, a spus ministrul.

Ministrul a asigurat că proiectanții vor avea în instituția pe care o conduce un partener și că procesele din sectorul public se vor desfășura „cu mai multă transparență și mai simplificat”. 

„Știu că și etapa de proiectare poate fi făcută profesionist, astfel încât proiectele de infrastructură să fie implementate la timp. De aceea o să pun accent pe dezvoltarea capacității administrative. Nu mai trebuie să fie livrate materiale de slabă calitate, doar pe principiul că “merge și așa”, a subliniat Cătălin Drulă.

Ministrul a mai adăugat că s-a mirat „de multe ori că nu există o voce mai puternică a industriei, a industriei de construcții sau de proiectare care să contribuie la întocmirea corectă a caietelor de sarcini, la condițiile contractuale, astfel încât să nu ne mai furăm căciula. Nu e normal ca statul să lanseze tot felul de proceduri de achiziție publică și la sfârșitul lor să nu avem rezultatele pe care le dorim, că proiectul se blochează la jumătate sau nu se poate finaliza”

În final, ministrul Cătălin Drulă a reiterat faptul că este mereu adeptul dialogului și că orice problemă apărută poate fi rezolvată prin schimbul de idei și găsirea rapidă de soluții.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.