Drulă: Podul peste Dunăre de la Brăila, gata la finalul anului 2022

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anunțat, în 26 august, că lucrările de construire a podului suspendat peste Dunăre de la Brăila „avansează conform graficului”, iar cele de la drumurile de legătură „au fost complet deblocate”.

  „Avem, pe de o parte, podul propriu-zis, a cărui construcție avansează conform graficului, iar, pe de altă parte, drumurile de legătură de pe malurile Brăila și Jijila, complet deblocate anul acesta, pe toată lungimea lor. Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relația Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin)”, a declarat Drulă, după o vizită pe șantier.

Drumurile de legătură vor însuma 23 de kilometri.

În prezent, se execută următoarele lucrări de către asocierea italo-niponă, a anunțat ministrul, cu precizarea că a luat pulsul „la cald” al șantierului împreună cu Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei, „țară alături de care sărbătorim în 2021 un secol de relații diplomatice”:

– la blocurile de ancoraj;

– se montează firele pentru cablul principal. Acesta este construit cu metoda Air Spinning și constă într-un număr mare de fire cu diametrul de 5,38 mm și cu o lungime, în starea de referință, de aproximativ 2.135 m, care se întind între ancorajul Brăila și ancorajul Jijila. Firele cablului principal sunt din oțel tras la rece și zincate la cald;

– la drumurile de legătură se fac decopertări și se lucrează la terasamente, poduri și podețe.

„Sumele de bani investite pentru acest proiect dovedesc că este într-adevăr unul complex: de la începutul anului și până acum, pentru Podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei”, a mai spus Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.