Drumarii ameninta si ei cu greva generala

Membrii Sindicatului National al Drumarilor din Romania (SNPDR) ameninta ca vor intra in greva generala din 31 mai, alaturi de toti bugetarii, nemultumirile fiind aceleasi: reducerea salariilor cu 25%.

Unii angajati din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania au organizat, joi, o greva japoneza, iar de vineri pana pe 31 mai vor purta un ecuson pe care va scrie \”greva generala – 25%\”.

Cei 2.700 de sindicalisti din aproximativ 6.500 de angajati ai CNADNR ameninta ca vor intra in greva generala fara a organiza in prealabil greva de avertisment. \”Noi, cei de la drumuri, nu putem organiza greva, pentru ca se considera o subminare a economiei nationale. Daca se intampla un accident sau o calamitate naturala, trebuie sa intervenim. Insa, daca ne taie salariile cu 25%, vom intra si noi in greva din 31 mai\”, a declarat, joi, Maria Mare, liderul sindical.

Sindicalistii din toate sectoarele bugetare au amenintat, la megamitingul de miercuri, ca din 31 mai vor intra in greva si se vor aduna din nou in Piata Victoriei, pe care nu o vor mai parasi daca guvernantii nu isi dau demisia.

Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pe legea care va cuprinde masurile de austeritate convenite cu FMI: reducerea cu 25% a salariilor si cu 15% a pensiilor, precum si diminuarea masiva a subventiilor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.