Drumul de mare viteză Ploiești-Pașcani va fi autostradă

Drumul de mare viteză Ploiești-Pașcani, ce urmează a avea 340 de kilometri, va fi autostradă, informează, în 23 iunie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în urma unui studiu care a analizat evoluția traficului în zonă până în anul 2050.

sursă foto: CNAIR

Iată precizările:

„Elaboratorii studiilor de fezabilitate pentru obiectivul general „Drum de mare viteză Ploiești Pașcani”, sub coordonarea Centrului de Studii Tehnice Rutiere și Informatică – CESTRIN, au finalizat Studiul de Coridor având ca scop analiza comparativă între Autostradă și Drum Expres.

Analiza realizată prin Modelul Național de Transport, aprobat de către JASPERS si MTIC, a avut la bază prognozele de trafic la nivelul rețelei naționale oferind date esențiale pentru stabilirea si fundamentarea categoriei de drum.

În urma rulării tuturor scenariilor în cadrul Modelului Național de Transport a rezultat ca variantă optimă implementarea la profil de autostradă a întregului sector Ploiești-Pașcani.

Studiul menționat urmează a fi supus analizării si aprobării JASERS si va sta la baza documentației necesare accesării fondurilor europene nerambursabile pentru faza de execuție a obiectivului”.

În prezent, se află în execuție o porțiune din centura Bacăului, parte din viitoarea șosea, al cărei traseu propus este: Ploiești–Buzău–Focșani–Bacău–Pașcani.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.