Drumuri inundate si poduri distruse

 

Mai multe drumuri din judetele Vrancea, Buzau si Covasna au fost inchise, dupa ce au fost inundate de precipitatiile abundente din ultima perioada, dar si din cauza unor poduri distruse de apele revarsate, astfel ca soferii trebuie sa se informeze din timp inainte de a pleca la drum si sa afle rutele ocolitoare pe care le pot utiliza.

In Vrancea, DJ 204 E Ciuslea – Doaga este inchis circulatiei, incepand de marti de la ora 14:00, dupa ce podul care traversa raul Susita a fost distrus de ape. Precipitatiile abundente au afectat, insa, si alte drumuri de pe raza judetului Vrancea. Astfel, varianta podului care traverseaza raul Lepsa de pe DN 2 a fost luata de apa, circulatia in zona fiind impracticabila. Tot marti dimineata, pe DN 2L, la km 53 plus 200, a fost afectata structura de rezistenta a podetului care traverseaza paraul Gura Boului, in zona circulandu-se cu restrictie. Pe raza comunei Vizantea Livezi, podetul din tuburi de beton care face legatura intre satele Mesteacanu si Livezile a fost rupt, iar drumul comunal de pe raza satului Piscu Radului a fost distrus pe o lungime de circa un kilometru.

Traficul rutier pe Calea Moinesti din municipiul Bacau a fost intrerupt din cauza apei de pe suprafata carosabila, ce depasea, pe alocuri, un metru. Situatia s-a creat in urma revarsarii Raului Negel. Se circula deviat, pe DN11 si DN15. Si pe DN2G a fost blocata temporar circulatia, in zona comunei bacauane Margineni, la kilometrul 14 plus 300 de metri.

Traficul rutier se desfasoara pe un singur fir, alternativ, pe DN 10 Buzau – Brasov, in zona barajului de la Siriu, din cauza aluviunilor si pietrelor desprinse din versanti, la kilometrul 81 avand loc in continuare caderi de bolovani. Politistii le recomanda conducatorilor auto sa evite DN 10 si sa circule pe DN 1B Buzau – Ploiesti, DN 1A Ploiesti – Sacele, DN1 Sacele – Brasov. In orasul Nehoiu s-a reactivat alunecarea de teren care pune in pericol DN 10, pamantul ajungand la un metru de acostament si afectand deja stalpii de sustinere a conductorilor electrici si reteaua de telefonie de fibra optica.

In comuna Pardosi, podul peste paraul Calnau, care face legatura intre localitatile Pardosi si Chiperu, a fost distrus in totalitate, la fel si podetul tubular, peste paraul Calnau, ce face legatura intre localitatile Pardosi si Valea Schiopului.

La Chiojdu, pe DJ 103 P, sunt afectate cinci poduri peste paraul Bisca Chiojdului in punctele Burducea, Intre Bisti, Pescarul, caminul cultural Bisca, pod Pacura. In comuna Lopatari, trecerile, din tuburi, peste paraul Slanic au fost distruse in punctele Sareni, Jurubesti, Chirani.

De asemenea, au fost distruse drumurile comunale si satesti Luncile – Terca, Luncile – Runcuri, Terca – Plostina, Plaiul Nucului – Fata Malului, Plaiul Nucului – Potecu, Plaiul Nucului – Puscarie, Plaiul Nucului – Mocearu, Lopatari – Brebu, Lopatari – Varteju, Lopatari – Chirani, Lopatari – Jurubesti, reabilitate in iulie 2010. De asemenea, au fost distruse drumurile de acces catre proprietatile agricole si forestiere Terca – Huduboaia, Terca – Clajna, Sareni – Cerchezu, precum drumul comunal Luncile – Terca.

Doua drumuri nationale care traverseaza judetul Covasna, DN 11 B si DN 2 D, sunt in continuare blocate din cauza alunecarilor de teren, circulatia fiind deviata pe rute ocolitoare. Potrivit conducerii Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, DN 11 B este blocat intre localitatile Targu Secuiesc si Cozmeni, unde carosabilul este acoperit cu pamant.

Pe DN 2 D circulatia rutiera este inchisa intre Ojdula si Tulnici din cauza surparii unui pod aflat pe raza judetului Vrancea. Rutele ocolitoare recomandate pentru DN 11 B sunt Targu Secuiesc – Turia si Bixad – Tusnad, iar pentru DN 2 D ruta Onesti – Bacau.

De asemenea, au fost afectate patru poduri din Ozunca Bai si Herculian, iar in localitatea Estelnic doua podete sunt rupte. In localitatea Baraolt, DJ 122 este inundat pe o lungime de 300 de metri, fiind greu practicabil, iar o strada din satul Filia, comuna Bradut, a fost grav afectata de ape.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.