Drumuri nationale si judetene afectate de inundatii

Mai multe drumuri nationale si judetene au fost afectate de inundatiile produse in cursul zilelor de luni si de marti, determinand Politia Rutiera sa inchida temporar circulatia si sa devieze autovehiculele pe rute ocolitoare.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane ii informeaza pe conducatorii auto asupra situatiei drumurilor blocate de aluviuni si apa, dar si a lucrarilor de asfaltare ce se axecuta in aceasta perioada:

• In judetul Dambovita, pe DN71, la intarea in Pucioasa dinspre Targoviste, s-a produs o surpare a partii carosabile. Se circula restrictionat, pe o banda, in ambele sensuri.

• In judetul Cluj, traficul rutier este intrerupt pe DN1F (E81) Cluj-Napoca – Zalau, in zona Sanpaul, din cauza apei prezente pe partea carosabila. Se circula deviat, pe ruta DN1 Cluj-Napoca – Huedin, DN1G Huedin – Zimbor.

• In judetul Valcea, pe DN7 Ramnicu Valcea – Sibiu, intre localitatile Caciulata si Brezoi (kilometrii 202 plus 350 – 202 plus 500), traficul rutier se intrerupe in reprize de maxim 15 minute, in vederea executarii unor lucrari de consolidare a versantilor. In perioadele de timp in care nu se aplica restrictia, se circula pe un singur sens, alternativ, cu ajutorul pilotilor de circulatie. Traficul fiind intens pe acest drum, se formeaza coloane de autovehicule.

• In judetul Timis, pe DN6, pe centura municipiului Timisoara, incepand de ieri a fost inchisa circulatia timp de 15 zile, in vederea executarii unor lucrari de asfaltare si de aplicare a marcajelor rutiere. Traficul se desfasoara prin municipiu.

• In judetul Salaj, traficul rutier este intrerupt pe DN1F (E81) Zalau – Carei, in zonele Sarmasag si Salajeni, din cauza apei prezente pe partea carosabila, care, in unele locuri, are adancimea de 70 de centimetri. Se circula deviat, pe ruta DN1H Hereclean – Varsolt – Simleu Silvaniei, DJ108F Simleu Silvaniei – Sarmasag.

• In judetul Buzau, din cauza apei care s-a strans pe carosabil si a aluviunilor, se circula ingreunat pe DN10 Brasov – Buzau, in zona Patarlagele, intre kilometrii 50 si 54.

• In judetul Suceava, traficul feroviar si rutier (pe DN 17) a fost blocat mai multe ore, din cauza inundatiilor, in zona Frasin – Vama, echipele ISU lucrand inca la decolmatari in zona caii ferate din comuna Prisaca Dornei.

• In judetul Mehedinti, DJ 607C a fost inchis circulatiei, intre localitatile Podeni si Malarisca, intrucat pe aceasta artera de circulatie ce face legatura intre sudul si nordul judetului au ajuns aluviuni, antrenate de pe versanti.

 

Parapet din beton prabusit pe Transfagarasan

 

Circulatia pe Transfagarasan, intre Barajul Vidraru si Piscu Negru, este ingreunata dupa prabusirea unui parapet de protectie din beton, care sustinea un versant, jumatate din partea carosabila fiind acoperita cu aluviuni. Incidentul s-a produs intre kilometrii 87 si 88, ca urmare a precipitatiilor abundente de pe versanti, care au antrenat o mare cantitate de aluviuni. Potrivit sefului Sectiei Drumuri Nationale Pitesti, Sebastian Aldea, presiunea creata de aluviuni a provocat ruperea a sapte grinzi de beton care faceau parte din parapetul de sustinere a versantului, soseaua fiind acoperita pe o lungime de circa 15 metri cu stanci si bucati de beton. Angajatii de la Districtului Drumuri Nationale Piscu Negru au reusit sa deblocheze o banda de mers, circulatia in zona desfasurandu-se alternativ. Drumarii estimeaza ca soseaua va fi complet curatata in cel mult 24 de ore. Portiunea de drum pe care s-a produs incidentul este deschisa tot timpul anului. Transfagarasanul este in continuare inchis circulatiei rutiere pana la data de 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins intre kilometrul 104 (Piscu Negru – judetul Arges) si kilometrul 131 (Balea Cascada – judetul Sibiu).

 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.