Dupa canicula, potopul: Strazi inundate de furtuna in Capitala

O ploaie torentiala, insotita de intensificari ale vantului si descarcari electrice, a afectat marti seara Capitala, dupa ce, in timpul zilei, mai multe zone din tara au fost cuprinse brusc de vijelii si grindina.

Meteorologii au avertizat, de altfel, ca dupa canicula urmeaza furtuni, iar schimbarile de temperatura le vom resimti in special noaptea.

Bulevardul Pache Protopopescu si strazile adiacente au fost inundate, apa depasind nivelul bordurii. Probleme similare s-au inregistrat si in zona Unirii, Decebal, Colentina, Tineretului si Splaiul Independentei. Primarul general Sorin Oprescu a cerut societatii Apa Nova sa scoata urgent toate utilajele in teren pentru a strange apa rezultata in urma ploii, 15 utilaje eliminand apa din zonele unde volumul de precipitatii a fost mai ridicat. Din fericire, furtuna a durat doar un sfert de ora, astfel ca apele s-au retras singure.

In alte zone ale tarii, cum este Harghita, furtuna puternica a dus la prabusirea pe calea ferata a mai multor copaci, ducand la intreruperea traficului feroviar intre Miercurea Ciuc si Toplita timp de peste opt ore, iar patru trenuri au fost oprite in diferite statii. Dupa indepartarea copacilor de pe linia ferata si repararea liniei de contact, circulatia trenurilor a fost reluata in toate regionalele CFR.

Au fost probleme in Regionalele Brasov, Cluj si Iasi. La Brasov, intre Lunca Bradului si Stanceni au cazut 63 de copaci, care au rupt linia de contact pe o distanta de 150 de metri, iar intre Toplita si Stanceni, linia de contact a fost rupta pe o distanta de 100 de metri. In Regionala Cluj, liniile CFR au fost afectate intre Sieu – Monor, iar in Regionala Iasi au fost intreruperi intre Iacobeni si Argestru, existand intarzieri cumulate de 307 minute in cazul a doua trenuri. Toate defectiunile au fost remediate.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.