Dupa un an de lucrari trenate, traficul in zona Tunari se reia pe 30 aprilie

Circulatia auto pe tronsonul Str. Mihai Eminescu – intersectia Stefan Cel Mare – Str. Tunari va fi reluata in jurul datei de 30 de aprilie, a anuntat, marti, primarul general Sorin Oprescu, declarandu-se nemultumit ca lucrarile treneaza de aproape un an.

Mihai Dediu, seful Directiei de Infrastructura din Primaria Capitalei, a anuntat, la randul lui, ca tronsonul str. Mihai Eminescu – Piata Galati, de aproximativ 500 de metri, urmeaza sa fie terminat pana la sfarsitul lunii mai.

\”Utilitatile vin foarte greu, pe motiv ca aceste lucrari nu au fost prinse in investitiile pe acest an\”, a explicat Oprescu, in timpul inspectiei pe santierele a doua investitii mari – zona Tunari si supralargirea Diametralei nord-sud (strapungerea Buzesti-Berzei-Uranus). Primarul general a estimat, in privinta lucrarilor de pe santierul Diametralei nord-sud, ca primele doua tronsoane, respectiv Piata Victoriei – str. Vasile Parvan si bd. Gara de Nord – str. Mircea Vulcanescu, vor fi finalizate la sfarsitul anului viitor, in timp ce tronsonul median, cuprins intre str. Grivitei si str. Stirbei Voda, este mai greu de realizat, din cauza exproprierilor.

Diametrala ”Buzesti-Berzei-Uranus” – cunoscuta si ca artera ce va uni Palatul Victoria de Palatul Parlamentului – va contribui la reducerea traficului pe axa centrala Nord-Sud (Magheru-Balcescu-Bratianu-Cantemir), constituind o alternativa a acestui traseu. Practic, va fi construit un nou bulevard, ce se va numi Uranus, in lungime de cateva sute de metri si cu latimea de 26-32 metri, ce va traversa curtea Palatului Parlamentului si va uni strazile Buzesti, Berzei, B.P. Hasdeu si Vasile Parvan cu str. Uranus si Calea Rahovei.

In master planul de transport stabilit de specialistii municipalitatii pentru anul acesta sunt incluse alte doua strapungeri, Splaiul Unirii-Autostrada Bucuresti-Constanta si Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu. Acestea vor descongestiona traficul rutier din zona de sud a Capitalei pana la iesirea spre Constanta.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.