Echipamente UTI de 59 milioane euro, la Magistrala 5 de metrou

UTI Grup instalat o infrastructură de echipamente şi de tehnologie de ultimă generaţie în valoare de 59 milioane euro la Magistrala 5 de metrou, informează compania, într-un comunicat.

Exact în anul în care aniversează 30 de ani de activitate, UTI Grup a participat, în asociere cu Astaldi, FCC Construccion şi Activ Group Management, la realizarea metroului ce unește cartierul Drumul Taberei de centul Capitalei (Eroilor 2).

Responsabilităţile UTI Grup au fost de realizare a sistemelor şi instalaţiilor electroenergetice de medie şi joasă tensiune: instalaţii electrice de tracţiune (curent continuu), instalaţii de ventilaţie (introducere de aer proaspăt şi desfumare), instalaţii de stingere a incendiului, instalaţii sanitare, instalaţii de automatizare, SCADA şi telemecanică energetică, precum şi a instalaţiilor de curenţi slabi (detecţia incendiului, control al accesului, informare dinamică a călătorilor, televiziune cu circuit închis, ceasoficare, radiocomunicaţii şi telefonie) care asigură funcţionarea staţiilor şi a spaţiilor tehnice, precum şi a infrastructurii subterane de pe această magistrală.

Fiecare dintre cele 10 staţii de pe tronsonul Râul Doamnei-Eroilor al Magistralei 5 are 3 niveluri, iar la fiecare nivel există numeroase spaţii tehnice.

Pentru a asigura buna funcţionare a reţelei şi siguranţa călătorilor, UTI a instalat o infrastructură impresionantă de echipamente şi de tehnologie de ultimă generaţie: peste 20 km de fibră optică atât pe tunel, cât şi în cele 10 staţii; 410 camere video digitale, 122 de monitoare video instalate pe peroane şi 1 dispecerat de securitate; 80 de panouri de informare dinamică care afişează informaţii despre circulaţia trenurilor de metrou; 1.920 de difuzoare care asigură transmiterea informaţiilor de interes pentru călători prin mesaje vocale; 40 de sisteme de borne SOS, amplasate la nivelul peronului, care asigură iniţierea rapidă de apeluri de urgenţă către Dispeceratul central de securitate; 20 de sisteme de informare de tip infochioşc; 10 automate de vânzare şi de personalizare a cardurilor de transport contactless, dotate cu case de marcat fiscale; peste 1.300 km de cablu, 90 km de ţeavă şi 600 de hidranţi destinaţi instalaţiei de stingere a incendiului; 1.600 de panouri electrice şi 39 de transformatoare electrice integrate într-un sistem complex de automatizare a instalaţiilor electrice (SCADA); 23.000 de corpuri de iluminat; 40 de ventilatoare de mare putere: 15.000 mp de panouri pentru a asigura izolaţia fonică.

Contractul pentru lucrările aferente acestei etape de dezvoltare a Magistralei 5 a fost semnat în iulie 2015. Valoarea totală a contractului este de 180 milioane euro, UTI implementând sisteme în valoare de 59 milioane euro. Compania a alocat o echipă dedicată de aproximativ 300 de specialişti din totalul de 1.200 implicaţi în implementarea proiectului.

Călătoria cu metroul pe segmentul Râul Doamnei – Eroilor va avea o durată minimă de deplasare de aproximativ 12 minute şi poate transporta 50.000 de călători/oră/sens.

Activă pe piaţa de construcţii şi instalaţii din anul 1994, compania UTI Grup SA s-a impus în acest domeniu extrem de competitiv ca unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii specializate pentru obiective de infrastructură civilă sau critică. UTI Grup are o experienţă vastă în dezvoltarea de proiecte pentru infrastructuri de transport (metrou, aeroporturi, porturi) la nivel naţional şi internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.