Economii de 600 de milioane de euro prin licitatiile MTI

 

Ministerul Transporturilor a economisit 600 milioane de euro prin modul de intocmire a caietelor de sarcini si de organizare a licitatiilor cu fonduri europene pentru infrastructura, lansate in decembrie 2010 si in aprilie 2011. Suma ramasa va fi utilizata pentru alte proiecte de acest gen – sosele de centura sau reabilitarea unor drumuri nationale, a anuntat Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, joi, la reuniunea Consiliului Investitorilor Straini (CIS).

 

\”In aceasta saptamana au fost anuntati castigatorii licitatiilor pe tronsoanele Coridorului rutier IV Pan-European, iar economia facuta in urma modului in care am organizat aceste licitatii, de circa 400 milioane de euro, ne va ajuta sa investim in alte proiecte de acest gen. In decembrie 2010, la o licitatie similara, economia pe care am realizat-o a fost de 200 milioane de euro. (…) Patru din cele 10 masuri din programul CIS vizeaza direct si Ministerul Transporturilor. Noi tinem cont de particularitatile economice ale zonelor in care derulam aceste proiecte. Este cazul zonei de Sud a Romaniei, unde avem proiecte in zona Craiovei si unde, cu economiile facute, investim in centura Craiova Sud, acolo unde vom avea un constructor pana la jumatatea lunii iulie. De asemenea, investim in alte variante ocolitoare din zona sau in reabilitarea unor drumuri nationale\”, a precizat ministrul Transporturilor.

Anca Boagiu a amintit ca atragerea fondurilor europene – una din cerintele investitorilor straini in proiectele de infrastructura – este prioritara pentru autoritati. \”Speram ca pana la sfarsitul anului sa avem o absorbtie de 20% din sumele alocate prin Programul Operational – Transporturi, dupa ce anul trecut reusisem o absorbtie de doar 36 milioane de euro din acest program, cu o valoare de 5,5 miliarde euro\”, a explicat Anca Boagiu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.