Educație rutieră pentru studenți

UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România și Academia Titi Aur lansează campania de educație și prevenție rutieră ATENT ÎN TRAFIC. În cadrul acestui proiect, UNSAR va oferi cursuri dedicate de conducere defensivă, pentru 100 de studenţi în Bucureşti şi Ilfov.

Cursurile vor avea loc în patru serii de câte o zi, pe 17-18, respectiv 24-25 noiembrie a.c., la Academia Titi Aur. Studenții sunt invitați să se înscrie pe platforma de educație financiară Asiguropedia, la adresa https://asiguropedia.ro/atentintrafic. 100 de studenți vor fi apoi selectați, prin tragere la sorți.

Scopul campaniei ATENT ÎN TRAFIC este să îi familiarizeze pe tineri cu un model de condus defensiv și cu un comportament preventiv la volan. UNSAR consideră siguranţa rutieră o prioritate, mai ales în rândul tinerilor, luând în considerare numărul ridicat de accidente rutiere înregistrate în țara noastră – peste 8.500 în 2017, dar și faptul că România este statul membru al Uniunii Europene cu cel mai mare număr de victime din accidente rutiere (96 de decese la un milion de persoane, aproape dublu față de media UE).

„Fie că ne urcăm la volan din pasiune sau din necesitate, condusul este parte a vieții noastre. Statisticile ne arată că există o incidență ridicată, în raport cu celelalte state europene, a unui comportament fie agresiv, fie neatent la volan, ceea ce duce la un număr mare de accidente și de victime. Campania ATENT ÎN TRAFIC vine ca soluție propusă de UNSAR pentru a-i încuraja pe tineri să adopte un comportament responsabil și să fie conștienți că acțiunile lor au efecte și asupra celorlalți participanți la trafic. Suntem de părere că, prin astfel de demersuri vom putea să schimbăm atitudini”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General al UNSAR.

„Personal, înțeleg pasiunea pentru mașini și pentru condus; eu am făcut din asta un stil de viață. În același timp, cred că e nevoie să înțelegem că un stil agresiv de a conduce nu este pentru șoselele publice, ci pentru circuitele de profesioniști. Tocmai de aceea, am demarat acest parteneriat cu UNSAR şi cu industria de asigurări, pentru a explica mai bine tinerilor studenţi care sunt principiile condusului defensiv și pentru a le arăta, practic, ce înseamnă să fii responsabil”, a declarat Titi AUR, multiplu campion de raliu și manager al Academiei.

Campania ATENT ÎN TRAFIC va continua în 2019 si în alte orașe din România, propunându-și să ajungă la un număr cât mai mare de tineri șoferi.

Regulamentul concursului poate fi consultat pe pagina oficială a Campaniei, la adresa https://asiguropedia.ro/atentintrafic. Concursul se desfășoară în perioada 6-14 noiembrie, pentru cursanții din zilele de 17 și 18 noiembrie, respectiv în perioada 6-21 noiembrie, pentru cursanții din zilele de 24 și 25 noiembrie.

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 20 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 80% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federației asigurătorilor și reasigurătorilor europeni – Insurance Europe.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.