Ekol, block train între Ungaria și Germania

Ekol Logistics continuă să implementeze strategia de a dezvolta mai multe conexiuni intermodale în Europa. În acord cu acest obiectiv, Ekol oferă un nou serviciu feroviar pe trenuri bloc între Budapesta, Ungaria și Koln, Germania.

Suntem foarte fericiți să deschidem această conexiune feroviară cu trenuri dedicate, deoarece, datorită acesteia, putem să conectăm CEE cu Germania, Benelux, Franța și UK. Trebuie să subliniem că este primul serviciu feroviar de acest tip din Ungaria operat de o companie 3PL. Până acum, doar trenuri publice erau folosite pentru a acoperi această rută” – a declarat Ákos Kovács, Country Manager Ekol Ungaria.

Trenul va pleca din Budapesta de trei ori pe săptămână, în fiecare luni, miercuri și vineri la ora 22:00 și va ajunge în Koln la ora 05:00, în zilele de miercuri, vineri și duminică. La retur, trenul va pleca din Koln în fiecare luni, miercuri și vineri la ora 20:00 pentru a ajunge în Budapesta două zile mai târziu, la ora 03:00.

Între cele două orașe este o distanță de 1150 de km, pe care Ekol o parcurge pe cale feroviară în 31 de ore. Acesta reprezintă un alt pas realizat de Ekol în vederea dezvoltării strategiei sale de a oferi și mai multe conexiuni intermodale în Europa. Desigur că, prin această strategie și datorită noului serviciu feroviar, oferim avantaje clienților noștri. Ratele noastre pentru această destinație sunt mult mai avantajoase din punct de vedere al costurilor, timpul de tranzit este similar cu cel din transportul rutier, dar această soluție este una mult mai ecologică decât cea pe cale rutieră. Mai mult decât atât, în comparație cu soluțiile existente până acum, prin operarea propriul tren bloc le oferim clienților mai multă fiabilitate și siguranță.” – a declarat Daniel Allard, Project Development Manager, Ekol.

Trenul va fi format din vagoane duble, având capacitatea de a transporta 32 de megatrailere sau unități de 45 de picioare și vagoane potrivite pentru containere de 60 de picioare, care pot transporta și containere de 20 și 30 de picioare.

Este important de menționat faptul că Ekol oferă conexiuni de tip block train între Trieste și Kiel, Trieste și Koln, Trieste și Ludwigshafen, Trieste și Ostrava și între Sete și Paris. Compania operează săptămânal 48 de trenuri bloc dedicate.  

Despre Ekol

Ekol, companie de logistică integrată, înființată în 1990, oferă cele mai înalte servicii de transport internațional de marfă, depozitare, distribuție internă, comerț international, servicii vamale, precum și servicii de supply chain management în filialele sale din 15 țări.

Modelul de afaceri Ekol este susținut de acea inspirație tehnologică care îmbină mintea, inima și conștiința, oferind în același timp, în mod constant clienților săi soluții integrate, interconectate și inovatoare. Ekol este întotdeauna cu un pas înainte și niciodată nu stabilește ceva ca fiind suficient de bine. Această abordare ne ajută să ne respectăm angajamentele față de clienții noștri și creează beneficii de mediu, financiare și sociale.

Ekol este unul dintre cei mai mari furnizorii de servicii logistice din Europa, cu centre de distribuţie de 1,000 000 de metri pătrați suprafață de depozitare în Turcia, Germania, Italia, Grecia, Franța, Ucraina, Bosnia-Herțegovina, România, Ungaria, Spania, Polonia, Cehia, Bulgaria, Iran și Slovenia, folosind resurse proprii, precum 6 nave RO-RO,  48 block-trains pe săptămână și 5.500 de vehicule.

În îndeplinirea promisiunilor sale, cea mai mare putere a Ekol derivă din forța de muncă și puternica rețea de distribuție. O echipă multinațională cu peste 6.500 de membri este dedicată în totalitate pentru a oferi servicii impecabile și satisfacție clienților, jucând, astfel,  un rol vital în povestea de succes  Ekol.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.