Ekol continuă să se dezvolte în Polonia

ekolPoznanEkol Logistics continuă să se dezvolte în Polonia: a intrat pe piața din această țară în luna mai 2015 și tocmai a deschis un alt depozit în Koninko, lângă Poznań.

Ekol este un operator logistic internațional, prezent în 14 țări cu peste 5.500 de mijloace proprii de transport. Acesta operează deja 48 de transporturi feroviare săptămânale între Trieste și Köln, Kiel sau Ludwigshafen în Germania, Trieste și Ostrava în Cehia și, de asemenea, între Paris și Sete, în Franța.

Noua facilitate de lângă Poznan este un depozit de tip cross-dock pentru transporturi folosite în regim de grupaj internațional. Noua facilitate este situată în apropiere de autostrada A2 (Est-Vest) și aproape de un terminal de cale ferată, reprezentând parte din politica companiei de a oferi o gamă largă de servicii intermodale.

“Capacitatea totală disponibilă în noul nostru depozit este de 2.100 m2. Avem șapte rampe de încărcare și o poartă de intrare. Depozitul este încălzit și poate deservi diverse categorii de produse. Exceptând partea de cross-dock, operațiunile de logistică din noua facilitate se desfășoară într-un depozit cu posibilitatea instalării unui sistem de rafturi cu o mare capacitate de stocare ” – a declarat Marcin Trawczyński, Managerul sucursalei Ekol din Poznań.

Ekol este specializată în transportul intermodal și, de aceea, o mare parte din depozitele sale se află  în imediata vecinătate a unui terminal feroviar, ceea ce permite expedierea mărfurilor pe cale ferată.

“În plus față de Sosnowiec, acest nou depozit în apropiere de Poznań este a doua noastră investiție într-un cross-dock în Polonia. În 2017, vom deschide, de asemenea, un depozit în Wroclaw. Este demn de menționat faptul că avem deja 5 sucursale în Polonia: Sosnowiec, Poznan, Wroclaw, Łódź și Varșovia, iar în următoarele câteva săptămâni o vom deschide de asemenea, pe cea de-a 6-a, în Tychy” – adaugă Artur Pohl, Country Manager Ekol Polonia.

În ciuda faptului că se află pe piața poloneză de mai puțin de doi ani, Ekol Polonia și-a format deja o echipă cu peste 60 de angajați. Cifra de afaceri Ekol Polonia, estimată  pentru 2016 este de 16 milioane de euro.

“Continuăm să ne axăm pe dezvoltarea conexiunilor intermodale în Europa. De exemplu, transporturile expediate din Turcia sau Grecia în Polonia sunt asigurate de un ferry Ro-Ro de la Istanbul (cu o oprire în Lavrio, în apropiere de Atena) la portul Trieste. Următoarea etapă a traseului are loc pe cale ferată, spre Ostrava, ca apoi mărfurile să fie transportate rutier către Sosnowiec În prezent, oferim 8 conexiuni feroviare săptămânale între Ostrava și Trieste “ – spune Artur Pohl.

Soluțiile intermodale oferite de Ekol sunt susținute de servicii suplimentare, cum ar fi transportul rutier intern și internațional (pentru diverse volume de expediere), logistică contractuală și servicii vamale specializate.

În următoarele câteva luni, Ekol intenţionează sa intre pe  pieţele altor țări. De asemenea, compania va deschide mai multe sucursale în țări în care deja operează, în scopul de a construi o rețea mai largă în viitorul apropiat. Mai multe birouri și depozite sunt planificate a fi deschise în curând, nu numai pe teritoriul Poloniei, dar şi în Spania, Bulgaria și România.

Despre Ekol Logistics:

Ekol şi-a început activitatea în 1990 și a făcut din satisfacția clienților principalul obiectiv al eforturilor sale, devenind încă din prima zi de la înființare, un brand de pionierat în Europa. Cu know-how-ul acumulat în toți acești ani, cu personal foarte bine calificat și practici tehnologice de ultimă generație, Ekol oferă logistică integrată și soluții pentru lanțul de aprovizionare tuturor clienților săi, dintr-o gamă largă de industrii.

Ekol se clasează printre pionierii furnizorilor de servicii logistice integrate, atât în Turcia cât şi în Europa. Centrele sale de distribuție din Turcia se întind pe aprox. 750.000 m² de teren, în timp ce facilităţile sale din Germania, Italia, România, Franța, Grecia, Ucraina, Bosnia, Ungaria, Spania, Polonia, Bulgaria, Republica Cehă și Iran acoperă o suprafață totală de 100.000 m2. Ekol se mândreşte cu o flotă de peste 5.500 de vehicule proprii, 5 nave Ro-Ro și  o echipa de peste 6.500 de angajaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.