El Grupo Número 1, noul chiriaș al P3 Bucharest A1

Subsidiara locală a grupului internațional El Grupo Número 1 a intrat pe piața din România, prin închirierea unui depozit de 3.000 mp în parcul industrial P3 Bucharest A1. Tranzacția a fost intermediată de Dunwell Industrial Brokerage.

P3 Bucharest A1

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

El Grupo Número 1, cel mai mare francizor multi-brand din Insulele Canare, Spania, distribuitor exclusiv în România pentru articole soldate ale celor mai renumite branduri din moda spaniolă, accesează piața locală prin mai multe magazine stradale și în centre comerciale, unde vor comercializa în regim outlet colecțiile din anii anteriori. 

Jeff Medeiros, General Manager în România al distribuitorului spaniol, declară: „Grupul Número 1 are o experiență de aproximativ jumătate de secol în industria de mărfuri soldate, în special în segmentul de articole vestimentare și încălțăminte. Oferim cele mai bune mărci din Spania și Europa la prețuri foarte accesibile. În ultimii 10 ani am crescut rapid pe piața vest-africană prin parteneriate solide sau prin vânzările din magazinele proprii. A venit vremea însă să ne extindem și într-un climat mai rece, iar România, o țară latină precum a noastră, a fost o alegere firească. Ne propunem să accesăm nu doar piața românească, ci și țările vecine: Bulgaria, Ungaria și Moldova. Ne-am dorit să începem această nouă experiență cu dreptul și am realizat acest lucru prin parteneriatul cu Dunwell. Daniel Cautiș de la Dunwell ne-a înțeles nevoile încă de la început și a făcut o analiză extinsă, amănunțită, personalizată, foarte bine executată, dar și time-consuming pentru a ne găsi cea mai bună opțiune pe piața logistică din România. Suntem foarte încântați de alegerea făcută și ne-am instalat deja în depozitul de clasă A, amplasat într-o locație excelentă – în parcul P3 București A1 de la Chiajna, lângă DNCB. P3 este, în opinia mea, proprietarul-dezvoltator de pe piața logistică din România cu cea mai prietenoasă abordare a chiriașilor, cu un personal calificat și plin de resurse, întotdeauna dispus să soluționeze fiecare cerere într-un timp record.” 

Daniel Căutiș

„Este o bucurie pentru noi să putem contribui la deschiderea și dezvoltarea noilor afaceri în România, de aceea am fost încântați să intermediem închirierea spațiului de depozitare pentru El Grupo Número 1. Luând în calcul nevoile specifice de distribuție, am ales cea mai bună soluție pentru ei, spațiul fiabil din cadrul depozitului P3, cu acces facil la toate cele 6 sectoare ale Bucureștiului, la Aeroportul Internațional Henri Coandă și la autostrazile A1 și A3”, spune Daniel Cautiș, managing partner Dunwell

Cu o suprafață de 380.000 de metri pătrați, 14 depozite și un teren care permite construirea a încă 100.000 de metri pătrați de spații logistice, P3 Bucharest A1 este cel mai complex parc industrial din capitală. Adițional terminalului de cale ferată care deservește segmentul de transport marfă și căruia i-a fost adăugată de curând facilitatea de transport călători, parcul dispune și de o cantină-restaurant cu suprafață de 400 de metri pătrați și 200 de locuri la mese care va fi deschisă începând cu luna noiembrie. 

„Retailul vestimentar este o nișă importantă, în continuă dezvoltare, iar El Grupo Número 1 este un jucător ambițios ce deține atât experiența, cât și know-how-ul necesare pentru a-și extinde rapid business-ul în regiune. Am convingerea fermă că vor deveni curând un brand cu notorietate pe piața locală. Le urăm bun venit în comunitatea P3 noilor noștri parteneri și ne bucurăm că au ales parcul nostru logistic pentru a pune bazele operațiunilor lor comerciale în România. Mulțumim și echipei Dunwell pentru profesionalism și pentru colaborare. Ne bucurăm că împreună am reușit să găsim varianta optimă de depozitare pentru acest new entry al pieței din București”, a afirmat Sînziana Pardhan, Managing Director P3 România

Experții Dunwell observă că sectorul industrial, în comparație cu celelalte domenii comerciale ale real-estate-ului (retail și office), afișează cea mai mare stabilitate și predictibilitate în această perioadă. Pandemia a modificat dinamica tranzacțiilor de închiriere a spatiilor industriale, în sensul adaptării perioadelor de închiriere și a suprafețelor contractate, atât din partea chiriașilor, cât și a proprietarilor. Aceste schimbări au apărut, printre altele, pentru a acoperi vârfurile datorate transferului consumului din offline (raft) la online (livrare din depozit). În cazul spațiilor de retail sau office, un procent semnificativ de clienți caută soluții de subînchiriere sau diminuare a suprafețelor, în timp ce parcurile industriale își mențin chiriașii, iar aceștia din urmă își susțin activitatea fără întreruperi.

În același timp, poate fi observată o schimbare și în retail, unde chiriașii din domenii precum fashion observă creșterile de venituri din vânzările online, coroborate cu costurile scăzute de mentenanță a aceluiași bun într-un depozit versus un magazin dintr-un centru comercial. Decizia înclină astfel către un proces de optimizare a lanțului de distribuție a produsului către consumatorul final. 

Dunwell (www.dunwell.eu), singurul broker exclusiv de real estate industrial din România, este un start-up pro activ, înființat în 2017, în București. Scopul agenției este de a intermedia în mod eficient și personalizat tranzacțiile între proprietarii de spații logistice și industriale, dezvoltatorii de parcuri (proprietăți noi, existente, în construcție, built-to-suit, proiecte de tip brownfield sau greenfield etc.) și chiriași (furnizori de servicii logistice, retaileri tradiţionali și online, FMCG, companii cu activități de producție). Divizia de terenuri se ocupă de tranzacționarea de terenuri, atât industriale, cât și pentru alte destinații de dezvoltare (retail sau rezidențial). Din echipa executivă a Dunwell fac parte Marian Orzu, unul dintre cei mai experimentați specialiști ai pieței de industrial, cu peste 15 ani de activitate în domeniu, Daniel Cautiș, cu peste 8 ani vechime în industrie și Laurențiu Badea, cu aproape 17 ani de experiență în piața imobiliară din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.