Elena Udrea a dat startul reabilitarii centurii Targovistei

Lucrarile de modernizare a soselei de centura a municipiului Targoviste, finantate prin Programul Operational Regional (POR), au inceput, vineri, in prezenta ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Valoarea investitiei este de 88,7 milioane lei, dintre care 70,2 milioane sunt nerambursabili, iar perioada de implementare este de 40 de luni. Pe langa reabilitarea a 13,8 km de drum, lucrarile presupun extinderea soselei de centura la patru benzi, acolo unde e posibil, refacerea podurilor si a pasajelor, construirea retelei de canalizare si repararea trotuarelor si a sensurilor giratorii.

Conducerea Primariei Targoviste sustine ca podul de la Teis va fi dublat prin constructia unui pod nou. Inelul de centura este alcatuit din urmatoarele segmente de drum: strada Petru Cercel, strada Laminorului, Calea Campulung, bulevardul Eroilor, Calea Ialomitei, Aleea Sinaia, Aleea Manastirea Dealu, strada Magrini si strada Caramidari.

La finalizarea proiectului, se asteapta ca blocajele rutiere sa se diminueze considerabil, prin devierea traficului greu din centrul municipiului. \’\’Pe langa toate celelalte proiecte pe care le aveti la Targoviste prin fonduri europene, inclusiv cele din turism, cred ca si acesta va aduce multumirea celor din municipiu si a celor care tranziteaza localitatea\’\’, le-a spus Udrea autoritatilor.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a inspectat mai multe lucrari in infrastructura, finalizate sau la debut, din judetul Dambovita. In localitatea Cornesti, Elena Udrea a receptionat reabilitarea DJ 101G, proiect realizat in asociere de Consiliile Judetene Dambovita si Prahova, prin Programul Operational Regional (POR). La Targoviste, in afara de centura, ministrul a vizitat doua unitati de invatamant aflate in proces de modernizare cu fonduri POR. La Pucioasa, reprezentantii administratiei locale i-au prezentat Elenei Udrea un proiect de dezvoltare a zonei turistice din statiune.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.