Elena Udrea se pregateste de o noua cucerire: Primaria Bucurestilor

 

O postare aparuta marti pe blogul personal al Elenei Udrea si intitulata “Cum poate deveni Bucurestiul un oras atractiv din punct de vedere turistic” pare sa confirme anuntul de acum cateva zile al lui Vasile Blaga: “ministra” Dezvoltarii si Turismului se pregateste sa cucereasca Primaria Capitalei la viitoarele alegeri locale, ce vor avea loc in mai putin de doi ani.

\”Zilele acestea sunt intr-o vizita oficiala in Ungaria. Ieri, pe langa intalnirea oficiala cu premierul Viktor Orban si cu vice-prim-ministrul Semjen Zsolt, am vizitat putin si Budapesta. Am vazut un oras frumos, cu multe cladiri de epoca, cu atmosfera de capitala europeana si plin de turisti. M-am gandit imediat la Bucuresti, la potentialul turistic al capitalei noastre – care nu este cu nimic mai prejos decat al Budepestei – , potential care nu este, din pacate, suficient exploatat. Bucurestiul poate redeveni Micul Paris si poate atrage zeci-sute de mii de turisti”, scrie Elena Udrea in postarea de pe blog.

Ea sustine ca \”trebuie sa rezolvam cateva probleme presante\”, printre care enumera dezvoltarea haotica a constructiilor, dar si pe cea a maidanezilor, strans legata de curatenia orasului. \”Bucurestiul este un oras in care s-a construit mult in ultimii ani, de cele mai multe ori haotic. Cu siguranta, multe dintre aprobarile de constructii, mai ales in zonele centrale si vechi ale orasului nu ar fi trebuit niciodata date. Actuala lege a urbanismului nu limiteaza, desi ar trebui, numarul de etaje al unei cladiri. Ne trezim cu adevarate cladiri-patrimoniu care raman pentru totdeauna in umbra din cauza unor blocuri de birouri mamut. Strans legat de acest fapt este renovarea zonelor istorice, astfel incat sa se pastreze specificul perioadei. Chiar asa, cam cand credeti ca se vor termina lucrarile din centrul vechi al Bucurestiului?”.

“O alta problema ar fi cea a cainilor vagabonzi. Trebuie sa intelegem ce mesaj trimitem catre potentialii turisti cand in centrul Bucurestiului se plimba in voie haite de caini. (…) In general, Capitala trebuie sa fie mai primitoare cu turistii. Iar asta inseamna strazi mai curate, inseamna ca atunci cand turistul ajunge in Piata Romana, spre exemplu, sa poata vedea cerul, nu doar cablurile agatate de stalpi\”, adauga Elena Udrea. Pentru a reusi acest lucru, trebuie sa rezolvam cateva probleme presante. Fara o anumita ordine, le punctez pe cele care mi se par mai importante.

Elena Udrea se refera si la domeniul pe care il pastoreste la minister: turismul. \”Si inca un lucru, pe care trebuie sa il invatam si pe care tot il repet si in legatura cu litoralul romanesc: preturile sunt prea mari pentru ceea ce se ofera. Obiectivul nostru este sa atragem turisti si pentru asta trebuie sa le oferim argumente, inclusiv preturi mai mici la cazare la hotel decat in alte capitale. Atat timp insa cat preturile din Bucuresti sunt comparabile cu cele din Viena sau Roma, nu ne putem astepta ca turistii sa vina in valuri\”, scrie ea.

Dar cum intentia sa este evident legata de conducerea orasului, Udrea conchide:\”Niciuna dintre aceste probleme nu sunt insurmontabile. Depinde de noi sa le rezolvam si sa redam orasului stralucirea pe care a avut-o altadata. Se poate, de asta sunt sigura; totul este sa se vrea\”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.