ELMAS: Lifturi cu UVECO, pentru decontaminarea aerului

Compania brașoveană Elmas și-a adaptat noua gamă de produse la contextul pandemic. Astfel, ascensoarele produse de compania brașoveană vor fi dotate cu UVECO, un modul de decontaminare a aerului din cabinele lifturilor pentru persoane, cu ajutorul luminii ultraviolete din gama UV-C.

Decontaminarea cu lumina ultravioletă din gama UV-C este o metodă utilizată și în alte domenii, cum este cel medical și alimentar, precum și în tratarea apei potabile sau în zona de retail etc.

Iată precizările ELMAS, transmise ZIUA CARGO:

Efectul germicid al luminii ultraviolete din gama UV-C (254 nm) conduce la distrugerea structurii nucleelor acizilor ADN și ARN a microorganismelor, astfel încât acestea nu mai au capabilitatea de a se reproduce și devin inofensive. Având în vedere faptul că lumina ultravioletă din gama UV-C este nocivă pentru ochi și piele, ELMAS a conceput sistemul modular UVECO pentru montajul in exteriorul cabinei liftului.

Acest sistem, prin recircularea aerului, neutralizeaza în proporție de până la 99 %, bacteriile, virușii și fungii existenți în aerul din cabina ascensorului, fără niciun risc pentru persoanele aflate în cabină. Durata estimată de funcționare a lămpilor incluse în modulul UVECO este de 18.000 de ore.

UVECO a fost conceput pentru a crea un mediu optim și sigur pentru transportul persoanelor pe verticală prin intermediul ascensoarelor pentru spitale, clinici, birouri sau destinații cu trafic mediu și intens.

Tot pentru protejarea persoanelor care utilizeaza ascensoarele, ELMAS a dezvoltat și o nouă gamă de casete de comandă care echipează stațiile și cabinele ascensoarelor proprii.
Aceste casete concepute de compania brașoveană au un design modern, ergonomic și sunt echipate cu butoane touchless, care pot prelua comenzile fără a fi atinse de persoanele care se deplasează cu ascensoarele.

Astfel, sunt evitate atingerea suprafețelor cu trafic intens și asigură un grad ridicat de siguranță și igienă pentru persoane. Sunt disponibile în mai multe variante constructive, de la utilizarea intensivă până la opțiunile pentru persoanele cu dizabilități (modul atașabil pentru limbaj Braille) și accesare comenzi cu tag-uri (cartele) personalizate.

Cu o experiență de peste 3 decenii, compania ELMAS este specialistul regional în domeniul instalațiilor de ridicat și dezvoltă continuu soluții optime cu aplicabilitate în diferite sectoare.

ELMAS a demarat anul trecut o investiție de 900.000 de euro într-un Centru de Dezvoltare și Inovare, care are ca scop principal concepția si dezvoltarea de tehnologii și produse cu aplicabilitate directă în domeniul instalațiilor de ridicat și în strânsă legătură cu conceptul industrie 4.0.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.