Emil Boc: Tronsonul N-E al centurii Cluj-Napoca, gata la sfarsitul anului

 

Premierul Emil Boc da asigurari ca tronsonul din zona de nord-est a centurii de ocolire a municipiului Cluj-Napoca (Bulevardul Muncii – Apahida) va fi gata pana la sfarsitul anului.

Premierul a inspectat, joi dimineata, impreuna cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, acest tronson al soselei de centura, situat la 11 kilometri de municipiu. \”Centura Clujului face parte din obiectivele stabilite la nivel national, pentru a fi circulabila la sfarsitul acestui an, tot asa dupa cum vom finaliza 200 de kilometri din Centura Bucurestiului, de la Chitila la Voluntari, si din centurile Sibiului, Lugojului, Caransebesului si o parte din Centura Iasiului. Tronsonul pe care il vizitam astazi are un dublu obiectiv: sa ii scoata pe clujeni din cosmarul traficului greu. Angajamentul Guvernului este ca pana la sfarsitul anului sa se circule pe acest tronson pe ruta Bucuresti-Baia Mare sau de pe ruta Turda-Zalau- Baia Mare\”, a spus Emil Boc.

Varianta de ocolire Nord-Est cu varianta Cluj-Est are termen de punere in functiune la 31 octombrie 2010. Lucrarile se realizeaza pe o latime de 10 metri, din care partea carosabila destinata circulatiei este de 7 metri. Ion Pantelimon, seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, i-a spus premierului ca, in prezent, 38% din investitie este realizata. Soseaua de centura va avea o lungime de 4,6 kilometri, valoarea totala a lucrarilor ridicandu-se la valoarea de 7,2 milioane de euro.

Boc a inspectat si stadiul lucrarilor la Autostrada Transilvania, pe tronsonul 2B Luna – Turda. Seful Executivului s-a interesat daca problemele legate de exproprieri sunt rezolvate si daca exista intreaga documentatie in acest sens. El a remarcat ca prin Autostrada Transilvania circulatia s-a descongestionat pe ruta Turda-Oradea si ca “in linii mari” problema circulatiei in zona Clujului este rezolvata.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.