Emil Boc vrea strategie nationala pentru automobilul electric, dar si un Duster, ca Basescu

Premierul Emil Boc va constitui, in sedinta de guvern de miercuri, un grup interministerial de lucru pentru stabilirea platformei viitoare a taxei de poluare auto, dar si pentru pregatirea strategiei Romaniei in vederea trecerii la automobilul electric.

\”Voi constitui in sedinta de guvern viitoare un grup interministerial care va lucra platforma viitoare a taxei de poluare si va pregati strategia Romaniei pentru ceea ce inseamna motorul electric, automobilul electric. Masina electrica va fi masina viitorului in 10 – 20 de ani de aici inainte. Trebuie sa ne pregatim, asa cum se pregateste intreaga Uniune Europeana, pentru a avea masina electrica a viitorului, cu toate avantajele pe care le presupune, de la reducerea poluarii, la reducerea dependentei de petrol si, nu in ultimul rand, la un confort poate mai mare pentru cetateni. (…) Nu numai motorul si masina sunt importante, ci si sursele de alimentare a bateriilor masinilor, respectiv crearea unor locuri unde sa se poata face aceasta alimentare\”, a spus Emil Boc, aflat intr-o vizita la Uzinele Dacia din Pitesti.

Premierul a testat doua autoturisme din noul model Duster – unul cu motor pe benzina, iar altul cu motorizare Diesel -, afirmand ca, in momentul in care va fi pus in situatia de a-si cumpara o masina, prima optiune va fi acest autoturism, despre care crede ca \”este o masina de familie ideala\”. \”Sper sa o conving si pe sotie sa aiba aceeasi optiune, dar, deocamdata, am o masina la care inca trebuie sa platesc rate\”, a declarat premierul.

Amintim ca prima masina Dacia Duster a fost cumparata de presedintele tarii, Traian Basescu, care a spus despre aceasta ca \”merita sa fie cumparata\”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.