ENGIE și IVECO inaugurează o nouă stație de alimentare cu gaze

O nouă stație de alimentare cu gaze naturale pentru vehiculele grele, dar și pentru vehicule electrice, a fost inaugurată, din sediul IVECO în Torino de Est, în urma acordului semnat de această cmpanie, în anul2017, cu ENGIE Italia.

Situată pe sediul industrial CNH, Strada delle Cascinette în estul strategic o parte din Torino, la intersecția rețelei de transport (autostrăzi, șoseaua de centură etc.), dezvoltată pe o suprafață de peste 5.000 mp și construită special pentru grele vehicule, stația este format din 2 distribuitoare de GNL (gaz natural lichefiat) și 4 de GNC (Gaz natural comprimat).

Totodată, există și o stație de încărcare pentru vehicule electrice alimentat de un sistem fotovoltaic situat pe acoperiș. Stația va fi deschisă pentru toate tipurile de vehicule cu gaz natural, între 6.00 și 21.00, de luni până vineri.

„Astăzi, proiectul este o realitate, realizând angajamentul ENGIE de a contribui la dezvoltarea mobilității ecologice, cu accent pe combustibili alternativi, cum ar fi electricitatea și gazul natural și, de asemenea, angajamentul IVECO în rolul său de lider în domeniul natural vehicule pe gaz”, se arată în comunicatul transmis redacției.

Vânzătorul IVECO ORECCHIA, dealerul IVECO de referință pentru Provincia Torino și Valle d’Aosta, în apropierea stației, vor sprijini clienții din tranziția către mobilitatea ecologică cu un serviciu complet (vânzare, asistență și, acum, realimentare).

„Avantajul enorm al gazelor naturale în comparație cu motorina, GPL sau combustibilii grei este reprezentată de reducerea cu 95% a particulelor fine (PM), 90% din dioxidul de azot (NO2), precum și o reducere semnificativă a emisiilor de CO2. Numai mobilitatea reprezintă 20% din consumul global de energie, 24% din totalul global Emisiile de CO2 și 95% dependență de petrol. Prin urmare, mobilitatea durabilă este a șofer fundamental în drumul către tranziția zero-carbon”, se mai arată în comunicat.

„Scopul ENGIE este implementarea de soluții în vederea decarbonizării și a acestui proiect este un exemplu în acest sens”, a spus Matthieu Bonvoisin, directorul Infra Energy Linia de afaceri a ENGIE Italia.

„În Italia de Nord există un nivel foarte ridicat de CO2 emisiilor. 50% din acestea sunt produse de încălzirea privată, 25% de către industrii și 25% de transporturi. Dezvoltarea unei rețele de infrastructuri de alimentare cu GNL permite reducerea efectelor poluante pentru transportul greu. Pe lângă reducerea impactul asupra mediului, această soluție permite o scădere a poluării sonore la vehiculele alimentate cu GNL, care sunt mai puțin zgomotoase decât cele alimentate cu motorină. Engie are 20 de ani de activitate în peste 160 de stații de service din Europa. Acest proiect exprimă dorința de a ne consolida expertiza în domeniul mobilității durabile în Italia”, a adăugat el.

„IVECO a fost pionier în tehnologia gazelor naturale în transport și un instrument care a contribuit fundamental la dezvoltarea rețelei de distribuție”, a adăugat și Fabrizio Buffa, IVECO Gas Development Manager.

„Gazul natural este soluția matură imediat disponibilă pentru a decarboniza transportul de lungă durată și acest acord cu ENGIE pentru deschiderea noile stații de alimentare sunt parte din abordarea noastră holistică a transportului ecologic. Credem că este crucial ca toți actorii din sector să lucreze împreună pentru a realiza cu adevărat transport durabil în intervalul de timp condus de reglementările pentru abordarea climei Schimbare”.

Memorandumul de înțelegere din 2017 (EN) dintre ENGIE și IVECO își propune extinde diferitele proiecte comune: din Franța (în sediul IVECO din Trappes), trecând prin Regatul Unit (în portul Immingham), în România (pentru un an demonstrator la Alba Lulia). În același timp, lucrările pe solul italian continuă: ENGIE este care lucrează la alte trei proiecte ale stației L-CNG din nordul Italiei, pe lângă instalarea a zeci de puncte de încărcare electrică pe întreg teritoriul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.