Euro 5 pentru toate modelele Dacia

 

Dacia va introduce treptat motorizari Euro 5 pe intreaga gama, pentru a se conforma regulamentelor care prevad ca toate masinile noi vandute dupa 1 ianuarie 2011 trebuie sa aiba acest tip de motorizare.

\”Realizarea motoarelor Euro 5 presupune un cost mai ridicat decat cel cu norma de poluare Euro 4. Din aceasta cauza, nu excludem posibilitatea sa se reflecte costul implementarii noilor motorizari in pretul final al masinii. Desigur, vom cauta cai de ajustare a costurilor, ca sa nu se simta in pretul final\”, a declarat, joi, Fabrice Cambolive, directorul comercial al Automobile Dacia.

Producatorul va incepe fabricarea de motoare Euro 5, destinate modelelor marcilor Dacia, Renault, Nissan si Renault Samsung, prin introducerea in fabricatie a unei noi familii de propulsoare si adaptarea uneia care se incadreaza acum in norma de poluare Euro 4.

In prezent, si Duster se vinde cu unele motoare Euro 5, iar pe intreaga gama Dacia se va introduce curand Euro 5 prin motorul pe benzina de 1,2 litri.

In privinta maririi TVA asupra intregii piete auto romanesti, Cambolive apreciaza ca se vor vinde, probabil, cu 10 – 15.000 de masini mai putin anul acesta, nivelul total ajungand la 100.000.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.