Euroins și Groupama, amendate de ASF pentru nereguli în sectorul RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) informează, în 7 aprilie, că a adoptat, în luna martie a acestui an, mai multe decizii de sancționare a unor entități/persoane care activează în piața asigurărilor.

Iată sancțiunile, potrivit unui comunicat al ASF:

Euroins România Asigurare Reasigurare – sancționarea societății cu amendă în valoare de 2.398.700 de lei pentru înregistrare fonduri neconforme și cu amendă cumulată în valoare de 652.100 de lei pentru neprezentarea tuturor documentelor solicitate de echipa de control, plata cu întârziere a despăgubirilor RCA, neplată penalități, constatare daune RCA cu întârziere și subevaluare rezervă de daună avizată.

Sancționarea doamnei Tanja Blatnik, CEO Euroins România Asigurare Reasigurare, cu amendă în valoare de 98.500 de lei pentru transmitere raportări neconforme.

Groupama Asigurări – sancționarea societății cu avertisment și amendă în valoare de 62.900 de lei pentru plata cu întârziere a despăgubirilor RCA, neplată penalități și constatare daune RCA cu întârziere.

Transilvania Broker de Asigurare – sancționarea societății cu avertisment scris pentru faptul că informațiile/datele înscrise în contractul de asigurare sunt incorecte și neclare.”

Euroins, liderul pieței RCA cu 3,1 milioane de polițe în vigoare, a dat în judecată ASF pentru sancțiuni anterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.