Examen auto fara repetarea salii

Senatorii din Comisia juridica au aprobat o initiativa legislativa prin care persoana declarata „respinsa” la proba practica de conducere a vehiculului in traseu sa se poata reprograma la aceasta fara sustinerea unui nou examen teoretic.

Reprogramarea nu va putea fi insa facuta mai tarziu de un an de la data absolvirii cursurilor, caz in care persoana va fi declarata „respinsa”. Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost amendata de senatorii juristi, astfel incat rezultatele examinarii la proba teoretica finalizata prin calificativul „admis” sa ramana valabile pentru o perioada de 12 luni de la data incheierii cursurilor de pregatire, si nu de la data de la care persoana a sustinut examenul, asa cum era in propunerea initiala. Initiativa legislativa urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Senatului, in calitate de prima Camera sesizata.

Nicio nenorocire daca nu iei „din prima”

Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, considera ca „nu este nici o nenorocire” daca permisul de conducere nu se obtine „din prima”, aratand ca si mama lui a trebuit sa dea examen de doua ori. „In ceea ce ma priveste, ca fost lucrator in Politia Rutiera, consider ca niciun examen nu este prea greu si nu e inutil. Daca ai nesansa sa pici un examen si sa-l mai dai, nu este rau, pentru ca regulile de circulatie se invata cu atat mai bine”, a explicat el. Ciocan a aratat ca reducerea numarului accidentelor de circulatie este o prioritate pentru Politia Romana. „Orice lege care contribuie la reducerea numarului de accidente de circulatie si la prevenirea acestora este binevenita”, a conchis el.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.