Examen ISTQB Automotive Software Testing

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, introduce cinci noi examene pentru specialiștii care au deja noțiuni fundamentale de testare software, dar care doresc să obțină certificări ISTQB avansate, recunoscute în mai multe domenii de viitor.

Noile examene propuse de ANIS permit participanților să obțină certificarea de tester în Automotive Software, dar și pentru Performance Testing, Mobile Application Testing, Usability Testing și Model Based Tester.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Examenul ISTQB Automotive Software Testing se adresează oricui este implicat în zona de software testing și vrea să profite de oportunitățile oferite de industria auto, inclusiv celor care ocupă deja poziții de testeri, analiști de testare, ingineri de testare, consultanți de testare, manageri de testare, release testers și dezvoltatori de software. Poate fi, de asemenea, util și pentru persoane cu roluri de project manager, quality manager, software development manager, system analyst, manager IT sau consultant de management, doritoare să avanseze în carieră într-un rol din industria auto.

„Cursurile ISTQB oferă în primul rând baza teoretică necesară testării eficiente a produselor software. După obținerea certificării Foundation, cursanții au posibilitatea de a pune în practică tot ce au învățat în roluri de tester software în numeroase companii din industria IT. Suntem bucuroși să oferim acum celor care sunt deja la acest nivel posibilitatea de a obține o acreditare avansată, recunoscută la nivel internațional în domenii unde cererea pentru experți software este foarte mare, precum industria auto”, explică Gabriela Mechea, director executiv ANIS.

Regulile de examinare sunt standardizate în toate țările unde aceste examene sunt recunoscute. Examenul are loc online, durează 60 de minute și poate fi dat oricând, 24/7, oferind maximum de flexibilitate participanților.

Examenul ISTQB Automotive Software Testing se adresează oricui este implicat în zona de software testing și vrea să profite de oportunitățile oferite de industria auto, inclusiv celor care ocupă deja poziții de testeri, analiști de testare, ingineri de testare, consultanți de testare, manageri de testare, release testers și dezvoltatori de software. Poate fi, de asemenea, util și pentru persoane cu roluri de project manager, quality manager, software development manager, system analyst, manager IT sau consultant de management, doritoare să avanseze în carieră într-un rol din industria auto.

Certificarea Performance Testing este utilă celor care doresc să obțină mai multe cunoștințe despre performance testing, dar și celor care vor să înceapă o carieră în acest domeniu. De asemenea, calificarea se adresează și celor care au făcut deja primii pași pe această cale, dar care doresc să aprofundeze subiectul. 

Certificarea Mobile Application Testing se adresează celor care lucrează cu tehnologii mobile, dar și profesioniștilor care doresc să înceapă implementarea unor proiecte în această zonă.

Certificarea Usability Testing este utilă persoanelor care lucrează în software testing și care vor să înmagazineze cunoștințe sporite despre usability testing, dar și celor care doresc să urmeze o carieră de specialist în acest domeniu.

Nu în ultimul rând, certificarea Model-Based Tester este recomandată testerilor, analiștilor de testare, managerilor de testare, dezvoltatorilor de software sau de sisteme și arhitecților IT. Managerii de proiect, managerii de calitate, sau managerii de produs pot beneficia, de asemenea, de această certificare.

Pentru oricare dintre cele 5 noi certificări este necesar ca aplicantul să dețină un certificat de nivelul Certified Tester Foundation. Rezultatul admins/ respins este oferit pe loc, iar o explicație detaliată a scorului obținut este furnizată în cel mult 24 de ore, via email.

Numărul persoanelor care au obținut certificări ISTQB cu ajutorul ANIS crește de la an la an. Până în prezent, mai bine de 9.000 de candidați au susținut și trecut cu brio cel puțin unul dintre examenele disponibile.

„Ne bucură să observăm interesul ridicat pentru obținerea de certificări ISTQB din partea profesioniștilor care activează pe piața locală. De când am lansat seriile de cursuri și certificări ISTQB am depășit deja pragul de 9.000 de absolvenți care, cu siguranță, au avut un atu important atunci când au susținut interviuri de angajare. Numărul mare de persoane interesate de examenele ISTQB dovedește că acestea reprezintă un punct important în progresul carierelor acestora”, adaugă Gabriela Mechea.

ANIS a lansat seria de cursuri și examene pentru certificările ISTQB în 2006.

Despre ISTQB la nivel global 

ISTQB Certified Tester reprezintă o schemă  de certificare recunoscută și acceptată în mai mult de 70 de țări la nivel mondial și peste 300.000 de persoane din întreaga lume au absolvit acest program. 

International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) este alcătuit din peste 45 de organizații regionale și naționale care controlează procesul de acreditare şi certificare prin regulamente specifice.

În calitate de membru al ISTQB, South European Testing Board (SEETB), va administra certificarea internaţională ISTQB în Europa de Sud-Est – Bulgaria, Muntenegru, România, Serbia – prin autorizarea companiilor şi certificarea trainerilor. 

Despre ANIS 

24 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 175 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 47.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 3,87 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică pe plan local. Cumulat, membrii ANIS au o cifră de afaceri de peste 65% din totalul veniturilor generate de industria IT la nivel național. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.