Expertii Natiunilor Unite din transportul marfurilor periculoase s-au reunit la Bucuresti

 

ARR a organizat in perioada 12-14 aprilie, sub egida Organizatiei Natiunilor Unite, conform Deciziei conducerii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Grupa de lucru privind utilizarea corespunzatoare a termenilor definiti in capitolul 1.2 din RID/ADR/ADN din cadrul CTI/CEE/ONU, documentele de lucru fiind elaborate de specialisti din cadrul ARR. Grupa a fost prezidata de Presedintele Reuniunii comune RID/ADR, iar lucrarile au fost deschise de catre directorul general ARR Melus Florian Coman.

 

Grupa de lucru are mandatul de a clarifica definitiile din acordurile si reglementarile din transportul de marfuri periculoase pentru toate modurile de transport, favorizand o mai buna intelegere a prevederilor din domeniu, facilitand si sporind siguranta transporturilor de marfuri periculoase. Clarificarea definitiilor din versiunile oficiale ale RID/ADR/ADN va determina o mai buna traducere si intelegere a acestora in limbile celorlalte tari parti contractante. Cele trei acorduri aduna 48 de parti contractante din Europa si nordul Africii.

La reuniune au participat specialisti din Austria, Franta, Germania, Marea Britanie, România, Spania, Suedia si Turcia alaturi de Organizatia Interguvernamentala pentru Transporturi Internationale Feroviare a Cailor Ferate – OTIF si trei organizatii neguvernamentale: Uniunea Internationala Rutiera – IRU, Uniunea Internationala a Cailor Ferate – UIC si Asociatia Producatorilor de Gaze Industriale din Europa – EIGA.

Interesul starnit de importanta activitatii Grupei de lucru l-a determinat pe Presedintele Grupei sa propuna organizarea urmatoarei sesiuni in Franta la Paris. (R.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.