Expo Business Park: Portland Trust, certificat WELL Health-Safety

Dezvoltatorul de proprietăți comerciale Portland Trust a anunțat obținerea certificării WELL Health-Safety pentru proiectul de birouri EXPO BUSINESS PARK, situat pe Bulevardul Expoziției din București, standard emis de International WELL Building Institute (IWBI).

Expo Business Park

WELL Health-Safety este cel mai nou sistem de evaluare introdus de IWBI. Bazat pe date reale din exploatarea imobilului, WELL Health-Safety se concentrează pe adoptarea unui set de politici operaționale și a unor protocoale de întreținere, prin implicarea tuturor părților interesate în utilizarea unei clădiri, precum și implementarea unor planuri de urgență menite să asigure adaptarea clădirilor la un mediu sigur post Covid-19, atât în prezent și în viitor. 

Robert Neale, CEO al Portland Trust: „Suntem încântați că am obținut această prestigioasă recunoaștere internațională care atestă modul de operare al clădirilor noastre și îndeplinirea angajamentului de a acorda prioritate sănătății și siguranței chiriașilor noștri, a vizitatorilor și a personalului care lucrează în complex. Expo Business Park a fost proiectat și construit utilizând materiale antibacteriene, astfel încât să le ofere celor care își desfășoară activitatea aici un mediu sănătos, în care să aibă parte de aer proaspăt în proporție de 100%, cu posibilitatea de a deschide ferestrele pentru o ventilare naturală”.

Pentru a obține certificarea WELL Health-Safety, Expo Business Park a trecut printr-un proces de îmbunătățire și adaptare a sistemelor de curățare și întreținere, precum și a politicilor de acces în clădiri și de circulație a persoanelor în interiorul acestora. Au fost instalate tehnologii inovatoare precum dezinfectarea suprafețelor pe bază de lumină UV-C și purificarea aerului în ascensoare. De asemenea, au fost montate stații de dezinfectare la toate intrările și folii protectoare, cu rol antibacterian, pe mânerele ușilor. 

EXPO Business Park a inițiat, de asemenea, tranziția la utilizarea exclusivă a energiei electrice verzi pentru alimentarea clădirilor sale. Neale a comentat: „Portland Trust se angajează pe deplin să folosească electricitatea ecologică pentru toate proiectele noastre din viitor. Credem că micul cost suplimentar de utilizare al energiei generate de surse naturale, cum ar fi lumina soarelui sau vântul, completează pe deplin strategia noastră de dezvoltare de a livra clădiri durabile, cu consum redus de energie și de a le opera în mod responsabil”.

Proiectul premiat EXPO Business Park oferă 40.000 mp de spațiu net de birouri, situat pe Bulevardul Expoziției, în zona de centru-nord a Bucureștiului. Complexul cuprinde 3 clădiri dotate cu două niveluri de parcare subterană și este primul proiect de birouri nou construit din România, care a obținut certificarea BREEAM, calificativul Oustanding, pentru proiectare și specificații sustenabile. EXPO Business Park este dotat cu panouri solare pe acoperiș pentru încălzirea apei calde, acces pe bază de senzori, fără necesitatea de a atinge vreo suprafață, iluminare cu LED-uri în toate zonele clădirilor, tehnologie de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare, suporturi pentru biciclete și spații amenajate pentru dușuri.

Sistemul de certificare WELL Health-Safety asigură o sursă centralizată instituționalizată, capabilă să valideze eforturile depuse de proprietari și operatori pentru a adapta clădirile noului context marcat de pandemie. Acest nou standard se bazează pe cunoștințele experților care fac parte din grupul de lucru al IWBI, constituit pentru a oferi sprijin în vederea protecției împotriva COVID-19 și a altor infecții respiratorii, precum și pe îndrumările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) al SUA, centre globale de control și prevenire a bolilor și agenții de gestionare a situațiilor de urgență, asociații recunoscute de standardizare, cum ar fi ASTM International și ASHRAE, precum și prestigioase instituții academice de cercetare.

J8 Office Park, care va fi, de asemenea, alimentat din surse regenerabile, este, în prezent, cel mai mare proiect aflat în construcție al Portland Trust, pentru care se pregătește, de asemenea, obținerea certificării WELL Health-Safety, pe lângă atestarea BREEAM Outstanding. Bog’art, antreprenorul general al proiectului, va finaliza lucrările de construcție în vara acestui an.

Despre Portland Trust

Portland Trust este un dezvoltator imobiliar important și investitor, activ în Europa Centrală și de Sud-Est de peste 20 de ani. Expo Business Park este dezvoltat în parteneriat cu ARES Management Corporation și Bluehouse Capital. J8 Office Park este dezvoltat în asociere cu ARES Management Corporation, un manager global de investiții și active alternative autorizat de Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din S.U.A. (SEC – Securities and Exchange Commission), care administrează active în valoare de aproximativ 145 miliarde de dolari și are peste 900 de angajați. Portland Trust și ARES Management Corporation au dezvoltat împreună peste 800.000 mp, care includ 7 clădiri de birouri și parcuri industriale în București și au câștigat numeroase premii pentru design și sustenabilitate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.