Fabrica Adient din Piteşti, vizitată de ambasadorului SUA Hans Klemm

Adient Pitesti_USA ambassador klemmFabrica de tapiţerie pentru scaune auto Adient din Piteşti, cea mai mare fabrică de acest tip din Uniunea Europeană, a primit vizita Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm.

Adient este lider global în producţia de scaune auto şi s-a desprins recent din Johnson Controls.

În timpul vizitei sale, Ambasadorul Hans Klemm a fost impresionat de complexitatea proceselor de producţie şi a remarcat importantele oportunități de angajare pe care fabrica Adient le poate oferi locuitorilor din regiune.

“Una dintre priorităţile mele în calitate de ambasador este promovarea prosperităţii ambelor noastre ţări, America şi România. Impresionanta fabrică a Adient şi modul în care excelează o companie americană pe piaţa din România şi din Europa, pe care le-am văzut eu însumi, sunt o dovadă a continuării aprofundării parteneriatului SUA-România. Am fost încurajat de planurile Adient de a-şi extinde producţia, indiciu clar al faptului că avem un viitor strălucit împreună,” a declarat Ambasadorul SUA Hans Klemm.

În Piteşti, Adient are în prezent 1850 de angajaţi şi plănuieşte extinderea capacităţii de producţie şi implicit a numărului de angajaţi.

“Ne propunem să angajăm 200 de tapițeri la fabrica din Piteşti şi vrem să facem acest lucru foarte curând. Suntem mândri de tapițeria pe care o producem  în unitatea noastră, și de faptul că îmbunătăţim experienţa unei lumi aflate în mișcare, pentru mai mult de un milion de maşini în fiecare an, prin produsele noastre, fabricate în Pitești, România”, a declarat Costin Trîmbiţaşu, directorul fabricii Adient România.

visit Adient_US Ambassador

Compania este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de 5500 de angajaţi și deţine 8 unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Timișoara (material textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spuma poliuretanica), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv  armături metalice), Ploiești (tapiterii), Pitești (tapițerii).

Despre Adient:

Adient este lider global în producția de scaune auto. Cu 75.000 de angajați în 230 de fabrici aflate în 33 țări din întreaga lume, Adient produce și livrează scaune pentru toate clasele de vehicule și toţi producătorii de echipamente originale. Producătorul realizează scaune pentru 25 de milioane de vehicule în fiecare an.

Adient (NYSE:ADNT) şi-a anunțat debutul ca o corporație independentă, listată la bursă, prin finalizarea separării de Johnson Controls International în data de 31 octombrie, 2016. Acțiunile companiei sunt listate la New York Stock Exchange sub simbolul “ADNT.” Desprinsă din Johnson Controls Automotive Seating, Adient se poziționează ca lider în industria producției de scaune auto la nivel global.

Președintele și CEO-ul companiei este R. Bruce McDonald. Acesta a declarat, în ziua în care a fost fondată Adient: “Misiunea noastră este să fim furnizorul de scaune auto, de talie mondială, a cărui poziție de lider de piață se datorează costurilor, calității, execuției și satisfacției oferite clienților. Ne vom dezvolta abilitățile pentru a determina creșterea industriei, atât în segmentul auto, cât și dincolo de aceasta.”

În calitate de companie independentă, Adient are în vedere creșterea investițiilor în produse și tehnologii inovatoare, aliniate cu tendințele precum pilotarea autonomă, electrificarea, scaune ușoare care ocupă puțin spațiu, precum și personalizarea produselor și a capabilităților oferite de o mașină. Adient urmărește exploatarea oportunităților oferite de piețele adiacente, în afara industriei auto tradiţionale, precum vehicule comerciale, trenuri de pasageri şi scaune pentru avioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.