Europol: Fabrică ilegală de țigări, în Polonia; 16 arestări (video)

Europol a asistat autoritățile poloneze în destructurarea unui grup de criminalitate organizată implicat în producția ilegală de țigări.

La 27 iulie, a fost organizată o acțiune de o zi în Polonia, în care peste 100 de ofițeri din Garda de Frontieră (Straż Graniczna) au căutat în mai multe locații din provincia Varșovia. O fabrică ilicită a fost depistată, iar 16 suspecți au fost acuzați pentru implicarea lor în această activitate ilegală de tutun. Liderul organizației criminale figurează printre cei arestați.

Peste 1,6 milioane de țigări contrafăcute au fost confiscate la fața locului de către autoritățile poloneze, plus 13 tone de tutun care ar fi putut fi utilizate pentru a produce alte 13 milioane de țigări. Pierderea fiscală pentru Trezoreria poloneză este evaluată la aproximativ 3,8 milioane EUR.

Capacitatea de producție estimată a fabricii a fost de aproximativ 1 milion de țigări pe zi. Țigările contrafăcute erau destinate în principal piețelor din Marea Britanie și Germania, unde ar fi avut o valoare de până la 9,7 milioane EUR.

Suportul Europol

Proiectul de analiză (AP) Europol Smoke a sprijinit furnizarea platformei sale de comunicații sigure și facilitarea cooperării internaționale între Polonia și alte state membre, efectuarea de controale încrucișate și furnizarea de sprijin analitic și expertiză operațională.

AP Smoke și-a trimis experții la Varșovia pentru a asista autoritățile poloneze în ziua acțiunii lor.

Această zi de acțiune a fost realizată în cadrul Platformei europene multidisciplinare împotriva amenințărilor penale (EMPACT).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.