Facilități fiscale prelungite de Guvern

Guvernul a prelungit cu încă 90 de zile, în ședința de joi, perioada de scutire de la plata impozitului pentru domeniul HoReCa. Totodată, s-au prelungit și alte termene pentru facilități acordate contribuabililor.

Premierul Florin Cîţu a declarat, la finalul ședinței Executivului:

„Ultima oară, perioada de scutire a fost prelungită în decembrie. Prelungim pentru încă 90 de zile această facilitate “.

Premierul a anunţat că s-a decis şi prelungirea unor termene cu facilităţi fiscale pentru contribuabili.

„Restructurarea datoriilor fiscale – poate fi cerută până la 31.01.2022. Măsura aceasta a fost iniţiată în 2019 şi s-a introdus obligaţia debitorului să depună cerere pentru restructurarea în maxim şase luni de la data notificării pentru a fi evitată deschiderea executării silite. Prelungirea posibilităţii contribuabililor de a beneficia de rambursare TVA cu un control ulterior până la 31.01.2022. Aceasta este o măsură pe care am introdus-o prima dată anul trecut, în perioada de stare de urgenţă, o măsură care a funcţionat foarte bine şi o prelungim până la începutul anului viitor. O măsură care (…) va ajuta companiile în a primi cash-flow mai repede şi să poată să aibă acces la banii pe care îi primeau din TVA (…). Prelungirea posibilităţii contribuabililor de a beneficia de ştergerea accesoriilor amnistiei fiscale cu condiţia plăţii debitului principal până în 31.01.2022 şi prelungirea posibilităţilor contribuabililor de a beneficia de eşalonarea simplificată la plată până în 30.09.2021. Acestea sunt (…) măsuri fiscale pe care le-am luat astăzi”, a declarat Cîţu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.