FADERE cere demisia șefei de la Pașapoarte

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) cere demisia directorului general al serviciilor de paşapoarte, Claudia Catela Vasile, care nu a reușit să elimine cozile după apelurile disperate în presă ale românilor veniți din străinătate pentru a-și reînnoi aceste documente. 

FADERE consideră “benefice, însă insuficiente” măsurile promise de șefa Direcției Pașapoarte, dar și de ministrul de Interne, Carmen Dan, precum prelungirea valabilităţii paşapoartelor de la 5 la 10 ani şi înfiinţarea unui centru de eliberare de paşapoarte în mall Plaza.

“Efectele prelungirii valabilităţii paşapoartelor vor fi resimţite abia peste 5 ani, iar înfiinţarea unui singur centru de eliberare a paşapoartelor în Bucureşti va lăsa nerezolvată problema în multe alte zone”, se arată în comunicatul FADERE.

Prin urmare, FADERE solicită din nou Ministerului Afacerilor Interne suplimentarea personalului de la ghişeele de eliberare a paşapoartelor cu persoane din MAI care lucrează în alte posturi, prelungirea programului zilnic al acestor oficii până la 16 ore, extinderea programului de lucru în zilele festive şi în sfârşitul de săptămână, implementarea unui sistem on-line atât pentru depunerea documentelor scanate cât şi pentru programarea la ghişeu, instalarea de echipamente în holurile oficiilor de eliberare a paşapoartelor unde cei interesaţi să îşi poată scana sau fotocopia documentele după care să le introducă în sistem, precum şi înfiinţarea unor noi ghişee pe perioada în care vin românii din diaspora.

 “Ne așteptam să se alăture și ministrul Pentru Românii de Pretutindeni demersurilor FADERE pentru rezolvarea problemelor de la pașapoarte. Încă mai așteptăm momentul în care acest minister să apere drepturile romănilor din afara granițelor“, a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.