FADERE reclamă cozile de la pașapoarte

FADERE (Federația asociatiilor de români din Europa) reclamă “bătaia de joc” a Ministerului român de Interne față de românii din străinătate și o amenință cu plângerea penală pe Carmen Dan, șrfa acestui minister, pentru cozile de la pașapoarte.

FADERE (Federația asociatiilor de români din Europa) solicita ministrului de interne Carmen Dan, sa rezolve de urgența situatia creata la ghiseele de eliberare a pașapoartelor.

De la începutul lunii august, in fața ghișeelor pentru eliberarea pașapoartelor s-au format cozi uriașe, din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din strainătate în vacanța și doresc să iși schimbe si documentele.

“Daca doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgență această problemă, FADERE va face plângere penală impotriva acesteia. Este inadmisibil ca dupa 10 ani să spui că încă eşti luat prin surpindere de românii care în luna august vin în număr mare în țară și doresc sa iși inoiasca documentele. Statul român încă nu s-a obinuit cu ideea că 25% dintre cetățenii săi sunt plecați în afara țării. Este revoltător ca un cetațean român care vrea să îşi petreacă doua săptămani de concediu împreună cu familia, să îşi piardă jumătate din timp pe la ghișee”, se arată în comunicat.

 “I-am văzut pe politicieni întrebându-se de multe ori  de ce românii din diaspora nu se întorc acasăSituația de fața poate fi un exempluDupa ce ai locuit câțiva ani intr-o țară occidentală, îți vine greu să mai accepți bătaia de joc dâmbovițeană a statului fața de cetațean“, a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.