Fatade noi in Centrul Istoric, dupa terminarea strazilor


 

Refacerea fatadelor cladirilor de la intrarea in Centrul Vechi al Capitalei poate incepe pana la sfarsitul anului, dupa terminarea lucrarilor la strazi, a anuntat, marti, primarul general Sorin Oprescu. Insa cum repararea strazilor este intarziata, desi edilul-sef dadea in primavara ca sigur sfarsitul lunii august ca final al lucrarilor, declaratia pare mult prea optimista.

 

\”Dupa ce terminam sa lucram la strazi, pana la sfarsitul anului ne apucam de fatade in Centrul Istoric. Sigur, si in functie de dimensiunea financiara, de banii pe care ii avem la dispozitie. Nu prea multi, nici nu exageram, ca avem atatea lucrari de investitii\”, a spus Oprescu, dupa vizitarea santierului de la parcarea subterana din Piata Universitatii.

Bogdan Hreapca, seful Directiei Investitii din Primaria Capitalei, a declarat ca municipalitatea a facut toate eforturile ca sa-i convinga pe proprietarii cladirilor din jurul Pietei Universitatii sa treaca urgent la o reabilitare a fatadelor. \”Eu zic ca, in aprilie, aici lucrurile o sa arate extrem de frumos\”, a mai spus Hreapca. Imobilele apartinand municipalitatii vor fi refacute cu bani din bugetul local.

Reabilitarea Zonei Pilot a Centrului Istoric cuprinde 16 strazi, respectiv Caldarari, Covaci, Filitti, Franceza, Gabroveni, Lipscani, Sf. Dumitru, Pasajul Francez, Pictor Tonitza, Postei, Selari, Sepcari, Smardan, Soarelui, Stavropoleos, Zarafi. Lucrarile cuprind retelele stradale, cele de apa, canal, gaz, electricitate, canalizatie comunicatii electronice Netcity, telefonie si iluminat public.

La inceputul lunii septembrie, municipalitatea anunta ca lucrarile sunt finalizate 80% la carosabil si 99% la utilitati. Au fost semnalate insa probleme pe doua dintre strazile aflate in lucru, la nivelul fazelor determinante, si anume natura terenului de fundare pe strada Selari, tronson cuprins intre strazile Covaci si Lipscani, si respectiv abateri de la proiectul tehnic de executie in Piata Sfantul Anton. Din acest motiv, finalizarea lucrarilor este intarziata, desi primarul general dadea ca sigur sfarsitul lui august ca fiind momentul inaugurarii noilor strazi.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.