Firea: Lucrările la Prelungirea Ghencea sunt în grafic

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, dă asigurări că lucrările la obiectivul de investiții „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea”, esențial pentru fluidizarea traficului în zona de vest a municipiului București, sunt in grafic.

În prezent se lucrează la infrastructura rutieră și se relochează și modernizează rețelele edilitare pe tronsonul cuprins între străzile Brașov și Râul Doamnei.

„În perioada imediat următoare vor fi consemnate sumele aferente exproprierilor pentru tronsonul 2 al lucrării, de la strada Râul Doamnei până la strada Valea Oltului. Urmează demolările pe acest tronson și începerea efectivă a lucrărilor”, precizează Gabriela Firea.

Noua arteră, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete cu dublu sens, trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă.

Totodată, se va realiza un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești), precum și o parcare de tip Park&Ride, cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.

„Este important de mentionat ca proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București”, a arătat primarul general, Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.