Firea ordonă ridicarea mașinilor care blochează traficul

masini-ridicare-sector-6Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a dat ordin să fie ridicate toate mașinile parcate pe banda întâi de circulație în așa fel încât blochează circulația și acțiunile de deszăpezire.

Decizia sa vine după ce traficul rutier pe lina 70 de troleibuze a fost paralizat timp de două ore, de la 6.00 la 8.00, din cauza unui autoturism parcat necorespunzător.

“Trebuie sa actionam urgent, energic, astfel incat sa nu mai avem transport public blocat”, a declarat Gabriela Firea, la ședința Comandamentului de iarnă.

””Legea, așa cum știți, s-a clarificat prin norme, la sfârșitul anului. Aceste norme trebuie să fie însușite de către toate primăriile — atât Generală, cât și de sectoare — prin norme interne. Începând de astăzi, toate mașinile care vor bloca tramvaiele, troleibuzele, autobuzele, transportul în comun, în general, alte căi de acces, circulația — banda întâi — vor fi ridicate până la aprobarea acestor norme de către consiliile locale, respectiv general, de către o platformă aflată la Administrația Străzilor și care va putea să acționeze urgent. Este foarte rău că azi dimineața cei care au constatat că o mașină privată blochează linia de troleibuz 70 nu au acționat, chiar dacă nu sunt încă aceste proceduri interne votate în consiliile locale, potrivit legii. Se putea acționa imediat, energic. Venea platforma de la Administrația Străzilor, ridica autoturismul, îl ducea într-o zonă în care nu mai bloca pe nimeni”, a precizat primarul general”.

Pe marile bulevarde din București, municipalitatea a marcat, de mai mulți ani, parcări în spic, astfel încât posesorii de autovehicule pot să și le parcheze fără probleme. Măsura a fost extinsă, cu de la sine putere, de mulți bucureșteni, și pe străzile cu doar două benzi de circulație. Acolo unde sunt însă trasee de troleibuze, situația se complică doarece acestea au un spațiu limitat de manevră, dată fiind conectarea la rețeaua electrică.

Directorul general interimar al RATB, Adrian Mihail, a precizat că duminică mijloacele de transport în comun au înregistrat, în total, întârzieri de 154 de minute din cauza vehiculelor parcate neregulamentar, iar vineri intervalul de timp în care mașinile RATB s-au confruntat cu blocaje a depășit 600 de minute. Mai exact: în Sectorul 1 – 150 de minute, Sectorul 2 – 283 de minute; Sectorul 5 – 15 minute; sectorul 6 – 243 de minute.

Plombări de iarnă 

Primarul General a anunțat, totodată, că Administratia Străzilor va plomba străzile “chiar de astăzi”: ”Referitor la reclamatiile care au venit in legatura cu gropile care s-au format in asfalt in aceasta perioada, asa cum stiti, Administratia Strazilor nu a avut contract de mentenanta in ultimii doi ani. La sfarsitul anului trecut s-a organizat o licitatie, acum avem un astfel de contract si, in regim de urgenta, Administratia Strazilor va repara carosabilul si va plomba gropile care s-au format in asfalt din cauza ninsorii si a aplicarii materialului antiderapant. Imediat dupa ce se inlatura stratul de zapada din aceasta saptamana, prioritar este sa se repare strazile Capitalei. In ceea ce priveste sesizarile primite prin dispecerat, referitoare la gropi care sunt periculoase, se intervine chiar de astazi!”.

firea

Mirela Ioniță, director general la Administrația Străzilor, a menționat că, începând de vineri, gropile au început să fie acoperite cu mixtură asfaltică.

În ceea ce privește operatiunile de deszapezire, Gabriela Firea le-a cerut operatorilor de salubritate sa curete in totalitate zapada de pe prima banda de circulatie, pentru ca mai sunt portiuni in sectoare care nu sunt eliberate: ”Trebuie sa profitam de faptul ca nu avem inca precipitatii si va ninge abia spre seara. Trebuie sa avem un trafic fluent, in conditii de iarna, suntem la negru cu asfaltul in toata Capitala, nu se pune problema sa nu facem fata noului val de zapada care nu va fi atat de abundenta precum saptamana trecuta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.