Firea: Pasajul Piața Sudului va fi gata în 28 iulie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, promite că Pasajul Piața Sudului va fi deschis circulației în 28 iulie, după mai multe prelungiri de termene acordate constructorului, care ar fi trebuit să termine lucrarea în decembrie 2015. 

Ea a avut joi o întâlnire cu reprezentanții asocierii Astaldi-Euroconstruct, care i-au făgăduit că ” își vor redimensiona corespunzător forța umană și echipamentele”.

“Vreau să fie clar pentru toată lumea că acesta este ultimul termen pe care îl accept! Trebuie să înțelegeți că finalizarea acestui pasaj nu este doar o provocare pentru mine, ci și o responsabilitate pe care o avem cu toții față de bucureștenii care locuiesc în zonă sau tranzitează intersecția de la Piața Sudului. De aceea vă cer să luați toate măsurile necesare pentru a nu mai exista întârzieri în derularea lucrărilor”, a declarat Firea, într-un comunicat remis redacției.

Primarul general i-a cerut constructorului “să demareze de urgență procedurile de comandă a materialelor și echipamentelor necesare finalizării pasajului, având în vedere că acestea trebuie importate”.

Firea precizează că “responsabilii Unității de Implementare a Proiectului din cadrul Primăriei Capitalei vor monitoriza permanent lucrările, pentru a se asigura că se respectă obligațiile asumate prin contract, iar raportările scriptice corespund cu realitatea din teren”.

În prezent, se circulă prin pasajul de la Piața Sudului pe câte un fir pe sens.

Lucrările la Pasajul Rutier Piața Sudului au început în iulie 2014 şi ar fi trebuit să fie gata la sfârşitul anului 2015.

Lucrarea va asigură fluidizarea traficului pe direcția inelului principal și pe arterele adiacente inelului median al municipiului București și presupune realizarea unui pasaj subteran pe direcția Calea Văcărești — str. Nițu Vasile, cu câte două benzi de circulație pe sens, a patru pasaje pietonale, refacerea liniei de tramvai, lucrări de modernizare a carosabilului, a utilităților etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.