Firea s-a întâlnit cu reprezentanții taximetriștilor, pentru regulament

firea-1 (1)Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit la sediul Municipalității cu reprezentanții  Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizati din Romania(COTAR), ai  Asociatiei pentru Drepturile Taximetristilor Independenti (ADTI), ai Camerei Taximetriștilor și ai altor operatori privați din domeniul transportului public, pe tema unor măsuri menite să duca la creșterea calității serviciilor de taximetrie în București.

La întâlnire au fost prezenți și reprezentanții Direcției Transporturi din Primăria Capitalei, ai Directiei  Juridice, ai Directiei de Poliție locală și control, dar și conducerea Brigăzii de Politie Rutiera a Capitalei.

Gabriela Firea a dispus actualizarea în regim de urgență a Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului public de transport local în regim de taxi de pe raza Municipiui Bucuresti:

“Asa cum am stabilit la intalnirile anterioare, este imperios necesar sa venim cat mai rapid  cu solutii concrete pentru ca transportul in regim de taxi sa se desfasoare la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta, in Capitala. Imi doresc ca neincrederea si incertitudinile  care s-au perpetuat pana acum in relatia dintre autoritatea locala si operatorii serviciilor de taxi sa fie istorie”, a declarat Gabriela Firea, într-un comunicat remis redacției.

“De aceea, solicit directiilor de specialitate din cadrul Primariei Capitalei ca, in cel mult 30 de zile, sa analizeze propunerile venite din partea  operatorilor si sa armonizeze noile prevederi ale regulamentului cu  legislatia de specialitate actuala, astfel incat atat cetatenii care utilizeaza serviciile de taxi, cat si cei care presteaza sa fie multumiti”, a adăugat ea.

Regulamentul stabileste  conditiile clare in care se desfasoara transportul public de persoane in regim de taxi , de la modalitatile si conditiile  de atribuire a autorizatiilor de taxi, vizarea acestora, inlocuirea autovehiculelor sub aceeasi autorizatie,  pana la activitatea dispeceratelor,  monitorizarea si controlul permanent privind modul in care sunt respectate prevederile legislatiei. Odata definitivat, documentul va intra in dezbatere publica si va fi supus aprobarii Consiliului General. Reamintim ca regulamentul nu a mai fost actualizat din anul 2009.

In cadrul intalnirii, Edilul Sef a anuntat ca, in perioada urmatoare, echipe mixte formate din reprezentantii Municipalitatii si ai Politiei Rutiere, vor demara ample actiuni de verificare si control a modului in care se desfasoara in prezent  activitatea de taximetrie in Bucuresti:

“Chiar daca am convenit ca trebuie sa aducem amendamente actelor normative care reglementeaza serviciul de transport in regim de taxi si vom face acest lucru cat mai curand posibil,  legea trebuie respectata! Astfel, politistii locali impreuna cu Politia Rutiera vor face controale, atat la intrarile si iesirile din Capitala, cat si in zonele aglomerate. Sa  nu uitam ca siguranta cetateanului este prioritara pentru toata lumea, iar operatorii care actioneaza la nivelul municipiului Bucuresti trebuie sa inteleaga ca au si drepturi, dar si obligatii, una dintre cele mai importante cerinte fiind respectarea autorizatiei”.

La solictarea operatorilor prezenti la discutii, Primarul Capitalei a dat asigurari ca va face demersuri , conform competentelor, pentru ca legislatia din domeniul taximetriei  sa reglementeze si  noile aplicatii de comanda online existente pe piata din Romania.

Gabriela Firea  a mai anuntat ca, odata cu aprobarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila se vor demara discutii privind integrarea tarifara in Bucuresti si Ilfov, pentru transportul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.