Firea vrea taxă auto în București

După instituirea de către autoritățile londoneze a taxei de poluare – în plus față de taxa de aglomerație -, primarul general al Bucureștilor, Gabriela Firea, anunţă că va organiza un sondaj de opinie printre locuitorii urbei pentru a-i chestiona dacă sunt de acord ca municipalitatea să-i “ardă” pe cei care circulă cu mașina.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Invitată la Adevărul Live, Firea a declarat în 23 octombrie – exact ziua intrării în vigoare a taxei de poluare (T-charge) la Londra, de 10 lire sterline/zi – că o taxă auto ar duce la o relaxare a traficului, dar şi la o îmbunătăţire a calităţii aerului din Bucureşti, “pentru că după eliminarea taxei de mediu ne-au invadat toate rablele second-hand din străinătate”.

“O să-i întrebăm pe bucureşteni dacă doresc să se introducă o taxă de mediu. Dacă ei sunt de acord, vom introduce această taxă, pentru că vom ajunge ca în Bucureşti să nu mai putem circula. Fără taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală. Nu avem cum să continuăm aşa. Nu trebuie să inventăm noi apa caldă, ci trebuie să preluăm modele de succes din Europa. Parcul auto al RATB trebuie să se înnoiască. Cetăţenii se sufocă în unele autobuze fără aer condiţionat. Acele maşini trebuie să dispară. Va fi organizată licitaţia pentru 400 de autobuze euro 6, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice. În cel mai scurt timp vor fi autobuze noi în Bucureşti”, a asigurat Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.