Firma fantoma de transport

 

La sfarsitul lunii iulie a.c., M.N., administratorul unei societati comerciale din Judetul Gorj, a solicitat efectuarea unui transport de marfa, postand in acest sens un anunt pe un site de profil, se arata intr-un omunicat IGPR. Ulterior, a fost contactat telefonic de catre o persoana, care s-a recomandat ca fiind administratorul unei firme de transport din Constanta. Acesta i-a comunicat datele soferului si numerele de inmatriculare ale autotirului si semiremorcii ce trebuia sa transporte din Braila catre Bumbesti Jiu 22 tone de sarma, in valoare de peste 54.000 de lei.

Dupa efectuarea platii transportului si plecarea autotirului incarcat, atat administratorul firmei de transport cat si soferul autotirului nu au mai putut fi contactati telefonic de M.N., iar transportul nu a ajuns la destinatie.

In urma cercetarilor, politisti din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor Braila au efectuat verificari, reusind identificarea suspectilor ca fiind P.R. de 28 de ani si S.C. de 33 de ani, ambii din municipiul Constanta. S-a stabilit, totodata, ca numerele de inmatriculare ale autotirului si semiremorcii apartin altor autovehicule neradiate din circulatie, iar firma transportatorului nu exista, datele de identitate ale soferului apartinand altei persoane.

In baza probatoriului administrat in cauza de politisti, la data de 13 august a.c., cei doi suspecti au fost prezentati Judecatoriei Braila, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, fals privind identitatea, uz de fals, punerea in circulatie si conducerea unui autovehicul cu numere false de inmatriculare.

Raluca MIHAILESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.