Firmele nu mai tolerează cozile la DRPCIV

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT)  cere prefecțolor din toată țara “și în special celor de la Prahova” să găsească urgent “soluții pentru alocarea spațiului necesar funcționării permanente a ghișeelor alocate persoanelor juridice la DRCPIV”.

Iată precizările FORT, în comunicatul remis redacției:

“Activitatea de inmatriculare vehicule este ingreunata in anumite judete de lipsa ghiseelor destinate persoanelor juridice si alocarea prelucrarii dosarelor acestora intr-un interval de timp insuficient de mare.

Astfel, aparitia cozilor este invitabila iar cel mai elocvent exemplu este cel de la Prahova acolo unde, saptamana trecuta, doamna director de la D.R.P.C.I.V. a fost cateva zile in concediu iar inlocuitorul acesteia nu a avut suficienti nervi pentru a face fata solicitarilor.

La inceputul acestui an, in urma insistentelor F.O.R.T, in mai multe judete din tara a fost reorganizata activitatea specifica de inmatriculari, utilizand platforme on line pentru programari, coroborat alocarii unui ghiseu dedicat numai persoanelor juridice. Astfel, in cazul Suceava, spre exemplu, programarile se fac chiar si pentru ziua curenta, comparativ cu situatia din luna Ianuarie a.c., atunci cand o persoana juridica trebuia sa astepte chiar si 60 de zile pentru a inmatricula un vehicul comercial.

In cazul transportatorilor, dupa o investitie zeci de mii de euro intr-un camion sau autocar este imperios necesar ca roata sa se invarta si orice intarziere inseamna costuri si riscuri suplimentare.

La Prahova, sistemul de functionare acuala a D.R.P.C.I.V. trebuie schimbat urgent iar “audientele” montate in ziua de vineri in birou la director trebuie inlocuite urgent cu un sistem modern si eficient care sa respecte contribuabilul.

F.O.R.T. solicita public institutiilor Prefectului din toata tara si in special celor de la Prahova, sa gaseasca urgent solutii pentru alocarea spatiului necesar functionarii permanente a ghiseelor alocate persoanelor juridice si pana la acel moment, inlocuirea “audientelor” cu un sistem “la vedere” pentru a evita orice problema generata de o posibila lipsa de transparenta sau poate o problema mult mai grava.

In foarte multe tari europene, inmatricularea unui vehicul este o operatiune ce se deruleaza in maxim 12 ore iar interactiunea cu functionarul este foarte redusa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.