FlixBus lansează primele autocare alimentate cu biogaz

FlixMobility lansează, la 1 iulie, primele autobuze alimentate cu biogaz, pe rute internaționale între Amsterdam și Bruxelles și între Stockholm și Oslo. Biogazul este o alternativă promițătoare cu rezultate bune în traficul urban. Emisiile de CO2 sunt cu 75% mai reduse față de călătoriile cu autocare alimentate cu motorină pe aceeași rută, potrivit ONG-ului atmosfair. Autocare ale producătorilor europeni Iveco și Scania sunt operate de parteneri locali FlixBus.

Iată precizările transmise ZIUA CARGO:

Autobuzul care va opera ruta dintre Olanda și Belgia, livrat de Iveco, va fi alimentat de gaz natural comprimat (Bio-CNG ), în timp ce autobuzul care circulă între Suedia și Norvegia va fi alimentat biogaz lichefiat(LBG) și este un model Scania.

Pentru a se asigura că aceste autobuze  sunt alimentate doar cel mai ecologic biogaz, FlixBus colaborează cu furnizorii de gaze OG (OrangeGas) și Gasum.

„După un an și jumătate dificil, tot mai mulți oameni au început să călătorească din nou și călătoriile cu autocarul sunt în creștere. Aspectul green-tech se află în centrul business-ului nostru și este un factor cheie –astfel,  ne asigurăm că revenirea călătoriile va fi una sustenabilă, iar biogazul este cu siguranță una dintre cele mai importante tehnologii pentru a obține aceste rezultate astăzi“, a declarat André Schwämmlein, Co-fondator și CEO FlixMobility.

Biogazul – o soluție pe termen scurt pentru a reduce semnificativ emisiile de CO2 

Deși autocarele FlixBus obișnuite sunt deja cel mai ecologic mijloc de transport în multe țări, biogazul regenerabil oferă posibilitatea de a reduce amprenta de CO2 pentru transportul de persoane. Este de așteptat ca disponibilitatea biogazului să crească în Europa, mai ales după ce Uniunea Europeană a decis ca punctele de alimentare să fie disponibile în rețeaua de drumuri europeană (TEN-T). Pentru a introduce cele două autocare în flota FlixBus, compania a ales rute unde biogazul regenerabil era deja disponibil și a colaborat cu Iveco și Scania pentru a remodela două modele de autocar alimentate cu biogaz pentru a oferi un confort ridicat celor care călătoresc pe distanțe lungi.

atmosfair, ONG-ul partener FlixMobility pentru strategia climatică, este implicat în verificarea originii biogazului și se asigură ca furnizorul de servicii de mobilitate să primească cel mai verde gaz posibil. Calculele lor preliminare indică o reducere a emisiilor de CO2 de aproximativ 75% comparativ cu autocarele alimentate cu motorină pe rutele Amsterdam-Bruxelles Stockholm-Oslo.

Călătoria cu autocarul reprezintă una dintre cele mai sustenabile alternative de călătorie pe distanțe lungi. De exemplu, amprenta de carbon pentru o călătorie cu autocarul din București în Sofia este de până la opt ori mai redusă în comparație cu o călătorie cu avionul. Potrivit calculelor atmosfair, un pasager care călătorește cu autocarul pe această rută  va avea o amprentă de 10.9 kg/CO2 în momentul în care optează pentru autocar. În comparație, impactul asupra mediului crește la 27 kg/CO2 în cazul călătoriei cu trenul, la 57.7 kg/CO2 pentru călătoriile cu autoturismul și la 88.6 kg/CO2 dacă aleg călătoriile cu avionul.

FlixBus mizează pe un viitor al carburanților alternativi 

Autocarele alimentate cu biogaz sunt cea mai recentă adiție la flota sustenabilă FlixBus. În 2018, FlixBus a inițiat primul pilot din lume al unui autocar electric pe distanțe lungi  în Germania, Franța și Statele Unite ale Americii. În 2019, compania a anunțat o colaborare cu Freudenberg și planul de a realiza primul autocar alimentat cu hidrogen care va circula pe distanțe lungi. Un autocar echipat cu panouri solare circulă pe ruta Londra – Dortmund și asigură o reducere de 7% a combustibilului pe această distanță. Toate trenurile FlixTrain sunt alimentate în proporție de 100% cu energie verde.

„Viziunea noastră este să oferim mobilitate sustenabilă tuturor. De aceea, astăzi și, în viitor, vom fi printre primii care vor încerca noi tehnologii durabile. Împreună cu partenerii noștri de transport, cei din industrie și ONG-uri, căutăm în mod constant să ne îmbunătățim amprenta de CO2 și să continuăm să impulsionăm schimbări în sectorul mobilității prin intermediul unor parteneriate intersectoriale. Pentru a accelera procesul, ne bazăm pe deschiderea mediului politic, investiții și stimulente pentru a dezvolta și mai mult tipuri de combustibili alternativi și infrastructura, ” a menționat André Schwämmlein, co-fondator și CEO FlixMobility.

Despre FlixMobiliy

FlixMobility este o companie de tehnologie de mobilitate, care oferă noi alternative pentru călătorii convenabile, accesibile și ecologice prin intermediul mărcilor FlixBus și FlixTrain. Datorită unui model de afaceri unic și a unei tehnologii inovatoare, startup-ul a stabilit rapid cea mai mare rețea de autobuze pe distanțe lungi din Europa și a lansat primele trenuri verzi pe distanțe lungi în 2018, precum și un proiect pilot pentru autobuze complet electrice în Germania și Franța. Din 2013, Flix a schimbat modul în care oamenii au călătorit în întreaga Europă și a creat mii de noi locuri de muncă în industria mobilității. În 2018, Flix a lansat FlixBus SUA pentru a aduce această nouă alternativă de călătorie în Statele Unite. 

Din locații din Europa și Statele Unite, FlixTeam se ocupă de dezvoltarea tehnologiei, planificarea rețelei, controlul operațiunilor, marketing și vânzări, managementul calității și extinderea continuă a produselor. Serviciul zilnic programat și flota ecologică FlixBus sunt gestionate de parteneri de autobuz de la IMM-uri regionale, în timp ce FlixTrain funcționează în cooperare cu companii private de trenuri. Prin aceste parteneriate, inovația, spiritul antreprenorial și un brand internațional puternic îndeplinesc experiența și calitatea tradiției. Combinația unică de pornire tehnologică, platformă de comerț electronic și companie clasică de transport a poziționat FlixMobility ca lider împotriva marilor corporații internaționale, schimbând permanent peisajul mobilității.  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.